11:43 11.07.2019

Роботу із затвердження Кабміном радників із приватизації відновлено - в. о. голови ФДМ

2 хв читати
Роботу із затвердження Кабміном радників із приватизації відновлено - в. о. голови ФДМ

Фонд держмайна (ФДМ) України з огляду на позитивне рішення Верховного Суду від 8 липня направив до Мінекономрозвитку і торгівлі на узгодження проект розпорядження Кабінету Міністрів про затвердження інвестиційних радників для приватизації п'яти великих підприємств країни.

"Щойно буде узгодження від МЕРТ і Міністерства юстиції, цей проект можна буде виносити на засідання уряду", - написав в. о. голови фонду Віталій Трубаров на сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, 26 червня Касаційний суд у складі Верховного Суду, підтримавши позицію ФДМ, скасував забезпечення за позовом "Грант Торнтон", яке майже на рік заблокувало процес великої приватизації, забороняючи уряду затверджувати відібраних інвестиційних радників. Водночас ще має відбутися розгляд справи, в якій оскаржуються підсумки конкурсів із відбору радників.

Трубаров нагадав, що йдеться про приватизацію п'яти підприємств: Одеський припортовий завод - радник Pericles Global Advisory в складі консорціуму з White&Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine і SARS Сapital; Вугільна компанія "Краснолиманська" - радник "Конкорд Консалтинг" у складі консорціуму KPMG, "Бюро Маркуса" і Redcliffe Partners; завод "Електроважмаш" - радник "KPMG Україна" у складі консорціуму Baker McKenzie і Henniger Winkelmann Consulting, "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" - радник "BDO корпоративні фінанси" в складі консорціуму Baker Tilly Ukraine, Asset Expertisе та інноваційний центр "Екосистема"; "Індар" - радник "Конкорд Консалтинг" у складі консорціуму Kreston GCG, "Бюро Маркуса" і Redcliffe Partners.

У консорціумі радників із приватизації ОПЗ агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що очікують рішення уряду й готові розпочинати роботу за контрактом, незважаючи на затримку. У консорціумі уточнили, що контракт не потребує внесення змін з юридичної точки зору.

"Ми як інвестиційні радники будемо готові підготувати до приватизації "Індар" і Вугільну компанію "Краснолиманська" відповідно до договору з ФДМ. Очікуємо рішення Кабміну, щоб приступити до роботи", - аналогічну позицію висловив у коментарі агентству голова і власник інвестгрупи "Конкорд Капітал" Ігор Мазепа.

"Я, як і раніше, впевнений, що приватизація - один із найефективніших способів боротьби з корупцією, реальна можливість залучити в Україну іноземних інвесторів", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА