12:50 11.07.2019

Зеленський зобов'язав Кабмін до 1 листопада запровадити обов'язковий електронний облік деревини

2 хв читати
Зеленський зобов'язав Кабмін до 1 листопада запровадити обов'язковий електронний облік деревини

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів до 1 листопада 2019 року ввести обов'язковий електронний облік деревини, а також розробити і внести до парламенту законопроект про порядок реалізації деревини на конкурсних засадах.

Згідно з інформацією на сайті президента, указ про деякі заходи щодо збереження лісів і раціонального використання лісових ресурсів Зеленський підписав у вівторок.

Згідно з указом, Кабінету Міністрів України доручено розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроект, в якому передбачити затвердження порядку реалізації деревини на конкурсних засадах; створення системи контролю та відстеження обігу деревини на ринку з моменту її заготовки до реалізації шляхом функціонування обов'язкової для всіх постійних лісокористувачів єдиної державної системи електронного обліку деревини; встановлення адміністративної та кримінальної відповідальності за неподання, несвоєчасне подання, подання завідомо недостовірної інформації до єдиної державної системи електронного обліку деревини.

Кабміну наказано встановити порядок проведення моніторингу внутрішнього споживання вітчизняних необроблених лісоматеріалів, а також контролю над перевищенням обсягу внутрішнього споживання таких матеріалів, який передбачено ст. 4 закону України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів", зокрема шляхом введення електронного обліку деревини.

Кабмін має забезпечити доступ до інформації про обіг деревини у форматі відкритих даних.

До 1 листопада 2019 року уряд має запровадити електронний облік деревини державними підприємствами, що входять до сфери управління Міністерства оборони України, і забезпечити оприлюднення щомісячних звітів на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади про стан впровадження і функціонування системи електронного обліку деревини на цих держпідприємствах.

Обласним державним адміністраціям, Київській міській держадміністрації доручено посилити контроль над використанням та охороною лісів, зокрема вживати відповідно до законодавства заходів щодо протидії незаконним вирубуванням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА