14:00 11.07.2019

Український фонд стартапів становить 400 млн грн, заявки можна буде подавати вже з вересня

2 хв читати
Український фонд стартапів становить 400 млн грн, заявки можна буде подавати вже з вересня

Бюджет Українського фонду стартапів становить 400 млн грн, планується видавати стартапам на ранній стадії гранти в обсязі від $25 тис. до $75 тис., повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Сьогодні це 400 млн реальних грошей, які буде направлено на підтримку таких стартапів від $25 тис. до $75 тис. до 24 місяців реалізації. Старт у цьому році, думаю, має привести до кратного збільшення фінансування фонду до 4 млрд грн", - сказав він у четвер, презентуючи фонд у Києві.

До наглядової ради фонду увійшли Олена Кошарна (Horizon Capital), Леся Севрук (ECG), Вікторія Тігіпко (TA Ventures), Чарльз Вайтгед (Cornel Tech), заступник міністра фінансів Юрій Гелетій, Олександр Риженко (Держагетство з електронного урядування e-gov), Дмитро Шимків (Darnitsa), повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Сьогодні ми призначаємо наглядову раду - і вона "відпливає" з рук Міністерства фінансів у руки наглядової ради", - сказала Маркарова.

За її словами, потім наглядова рада оголосить конкурс, оцінюватиме проекти й обере переможців, з якими буде укладено договори про надання грантового фінансування.

"Наше завдання зараз - знайти співфінансування. Ми активно спілкуємося з донорами", - зазначила Маркарова.

У свою чергу СЕО та керуючий партнер UNIT.City Макс Яковер повідомив, що обирати проекти буде конкурсна комісія, яку, в свою чергу, обере наглядова рада фонду. Виділені стартапам кошти, за його словами, може бути використано на прототипування або розвиток бізнесу.

Яковер уточнив, що заявки з вересня можна буде подавати онлайн на порталі фонду, потім конкурсна комісія оцінить проекти, проведе "живий пітчинг", визначить переможця, з яким буде укладено договір. Фонд також здійснюватиме моніторинг виконання умов договору про фінансування.

За словами Яковера, під час відбору оцінюватимуться технічна і комерційна можливість реалізації проекту. Основні критерії – інноваційність; комерціалізація; команда і фінанси, а також стійкість проекту.

"Днями буде перше засідання наглядової ради, після цього буде затверджено конкурсну комісію, критерії відбору та у вересні розпочинається прийом заявок", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА