11:11 12.07.2019

"Нафтогаз України" відкрив книги заявок на євробонди в доларах і євро - джерело

1 хв читати
"Нафтогаз України" відкрив книги заявок на євробонди в доларах і євро - джерело

НАК "Нафтогаз України" в п'ятницю відкрила книги заявок відразу на два транші євробондів - в доларах і євро, повідомило "Інтерфаксу" джерело в банківських колах.

З понеділка компанія проводила road show 5-річного випуску в євро в Лондоні та Франкфурті, проте в результаті інвесторам запропоновано і доларові боргові папери з терміном обігу три роки.

Мінімальний обсяг доларового випуску становить $300 млн, випуску в євро - 500 млн євро. Передбачається, що загальний обсяг угоди не перевищить еквівалент 900 млн євро.

Орієнтир прибутковості 3-річних доларових євробондів - близько 7,75%, 5-річних євробондів у євро - близько 7,5%.

Організаторами угоди виступають Citi і Deutsche Bank.

"Нафтогаз України" очікує якнайшвидшого дозволу Кабінету Міністрів для виходу на ринок єврооблігацій із метою забезпечення закупівлі газу, формування достатніх його запасів для успішних переговорів із російським "Газпромом", повідомив минулого тижня голова правління НАК Андрій Коболєв.

Востаннє вийти на ринок євробондів "Нафтогаз" намагався восени минулого року. Тоді компанія розраховувала зробити запозичення в доларах, орієнтир дохідності випуску становив 10,9%. Однак у результаті "Нафтогаз" вирішив відкласти розміщення, пославшись на несприятливу ринкову кон'юнктуру.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА