15:59 12.07.2019

"Уніт" називає "наклепом" заяву "Укрзалізниці" про отримання неправомірної вигоди від продажу електронних залізничних квитків

3 хв читати
"Уніт" називає "наклепом" заяву "Укрзалізниці" про отримання неправомірної вигоди від продажу електронних залізничних квитків

Компанія-розробник системи з продажу електронних залізничних квитків ТОВ "Уніт" вважає фейком заяву "Укрзалізниці" про отримання "Унітом" неправомірної вигоди шляхом створення платіжного шлюзу для сайту онлайн-продажу залізничних квитків.

Про це йдеться в офіційній заяві компанії, оприлюдненій на сайті "Уніту".

"Офіційно повідомляємо, що інформація, оголошена паном Войтком (керівник філії ГІОЦ "Укрзалізниці" Олександр Войтко - ІФ), є відвертою брехнею та маніпуляцією, яка поширюється з використанням його службового становища та адміністративного ресурсу. Заявлене ним є фейком, а головне покликання цього інформаційного вкиду - викликати вау-ефект серед засобів масової інформації та дискредитувати ділову репутацію нашої компанії", - вважають в "Уніті".

У компанії також повідомляють, що на момент упровадження офіційного сайту з продажу електронних квитків "Укрзалізниці" у 2012 році Войтко особисто відповідав за диджиталізацію пасажирського господарства, обіймаючи посаду першого заступника керівника ГІОЦ, і особисто погоджував всю технічну документацію і договори на впровадження проекту, про що свідчать його підписи на відповідних документах, які оприлюднив "Уніт".

"Інформація про договори ("Уніту" - ІФ) з банками також не відповідає дійсності, оскільки всі договори з банками-еквайрами "Укрзалізниця" укладала й укладає безпосередньо, а кошти пасажирів за придбані електронні квитки банки перераховують виключно на відповідний особовий рахунок "Укрзалізниці", - заявляють у компанії, наголошуючи: відносини "Уніту" з банками є виключно господарською діяльністю.

В "Уніт" звинувачують "Укрзалізницю" у визначенні дискримінаційних умов для тендерів із супроводу та обслуговування сайту з продажу залізничних квитків і заявляють, що мета таких умов - дискредитувати "Уніт" і визнати переможцем компанії "Вітес" і "Фетпейментс".

"Щодо заявлених паном Войтком збоїв у роботі системи вкотре повідомляємо, що діючий програмно-апаратний комплекс із продажу електронних квитків та відповідний сайт належать АТ "Укрзалізниця", розміщені на її серверах та експлуатуються ГІОЦ. "Уніт" не має доступу до системи", - наголошують у компанії.

Також, на думку "Уніту", заява "Укрзалізниці" про розробку власної системи онлайн-продажу квитків підтверджує факт того, що посадові особи товариства здійснюють закупівлю копії системи в компанії "Вітес" у рамках договору, укладеного за переговорною процедурою, без проведення процедури відкритих торгів. "Вартість контракту - рекордні 21 млн грн, половину з яких авансом було перераховано ТОВ "Вітес" одразу після підписання договору", - заявляють в "Уніті".

Як повідомлялося, в четвер "Укрзалізниця" на своєму сайті повідомила про намір створити власну систему продажу квитків онлайн. Крім того, компанія поінформувала правоохоронні органи про незаконну діяльність "Уніту" в частині створення платіжного шлюзу для сайту онлайн-продажу залізничних квитків, за рахунок якого в 2017-2018 рр. "Уніт" заволодів коштами "Укрзалізниці" на загальну суму близько 51,2 млн грн.

Раніше "Уніт" звинуватила групу посадовців залізничної компанії в тиску та звернулася до глави "Укрзалізниці" з проханням залучити профільних фахівців і правоохоронні органи до вирішення цього питання.

"Укрзалізниця" ще з серпня 2015 року заявляла про намір відмовитися від співпраці з компанією "Уніт", яка розробляла й управляє онлайн-системою.

"Уніт" - українська IT-компанія, заснована в 2007 році, провадить діяльність у сфері розробки, установки, консультації та підтримки програмних продуктів. Спеціалізується на створенні та впровадженні програмних продуктів у таких сферах, як захист інформації, транспорт, ID-документ, охорона здоров'я, фінанси, роздрібна торгівля і телекомунікації.

Серед своїх клієнтів компанія називає Кабінет Міністрів, Державний центр зайнятості, "Укрзалізницю", поліграфкомбінат "Україна", Київську міськдержадміністрацію, а також комунальні підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр", "Київський метрополітен" і "Київтранспарксервіс", низку банків.

Бенефіціарним власником компанії (зокрема опосередковано через "Юнайтед Тім" (Беліз) зазначений бізнесмен Геннадій Точилін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА