12:13 15.07.2019

Кабмін визначив механізм грошової компенсації за зруйноване внаслідок російської агресії приватне житло - МінТОТ

1 хв читати
Кабмін визначив механізм грошової компенсації за зруйноване внаслідок російської агресії приватне житло - МінТОТ

Кабінет Міністрів України встановив механізм грошової компенсації за зруйноване внаслідок збройної агресії Росії на сході України приватне житло, повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ).

"Відтепер власники житлових будинків (квартир), які були зруйновані внаслідок збройної агресії Російської Федерації, на сході України зможуть отримати від держави грошову компенсацію", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства в понеділок.

Зазначається, що сума виплати компенсації постраждалим визначатиметься за показниками вартості будівництва житла у відповідних областях України, при цьому граничний її розмір становитиме 300 тис. грн.

Відповідно до затвердженого механізму, органи місцевого самоврядування (військово-цивільні адміністрації) здійснюватимуть обстеження житла, зруйнованого внаслідок збройної агресії РФ, і видаватимуть відповідні акти постраждалим особам.

"Наприклад, за інформацією Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, станом на 1 червня 2019 року в Луганській області налічується 393 зруйновані будинки приватної форми власності", - йдеться в повідомленні.

За інформацією МінТОТ, для отримання компенсації потерпілі мають подати відповідні заяви й документи до спеціально створених комісій при обласних державних адміністраціях, які ухвалюватимуть рішення про надання грошової компенсації.

Кошти для забезпечення грошової компенсації за зруйноване житло буде передбачено в державному бюджеті України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА