19:57 15.07.2019

США скасували дію угоди з "Інтерпайпом" про відмову від мита в обмін на цінові зобов'язання, запроваджують антидемпінгові мита

2 хв читати
США скасували дію угоди з "Інтерпайпом" про відмову від мита в обмін на цінові зобов'язання, запроваджують антидемпінгові мита

Міністерство торгівлі США скасувало укладену в липні 2014 року та пролонговану пізніше з групою "Інтерпайп" угоду про припинення антидемпінгового розслідування щодо труб в обмін на цінові зобов'язання за рівнем постачань цієї продукції на територію країни.

Відповідно до публікації у Федеральному реєстрі США від 16 липня 2019 року, дія угоди припиняється. Департамент торгівлі цієї країни також видає наказ про запровадження мит на деякі види трубної продукції "Інтерпайпа" з 10 липня і скасовує адміністративний перегляд угоди.

Як повідомлялося, цю угоду було укладено 10 липня 2014 року за результатами антидемпінгового розслідування на три роки. Спочатку її термін спливав 10 липня 2017 року, проте її було продовжено ще на рік, потім ще на рік.

У рамках угоди "Інтерпайп" здійснює продаж нафтогазових труб за справедливими ринковими цінами - мінімальні ціни на таку продукцію погоджує Мінторг США. Отже, угода дає змогу уникнути демпінгу цін і призупиняє дію мита у розмірі 7,47%, запровадженого за підсумками антидемпінгового розслідування проти низки країн-імпортерів сталевих труб, зокрема України.

Це мито було встановлене і для підприємств групи "Інтерпайп" - Interpipe Europe S.A., "Інтерпайп-Україна", "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (НТЗ) та "Інтерпайп Ніко-Тьюб", і для всіх інших українських підприємств.

"Інтерпайп" - українська промислова компанія, виробник сталевих труб і залізничних коліс. Продукція компанії постачається більше ніж до 80 країн світу через мережу торговельних офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У 2018 році "Інтерпайп" реалізував 857 тис. тонн готової продукції, зокрема - 189 тис. тонн залізничної продукції. Продаж залізничної продукції здійснюються під брендом KLW.

В "Інтерпайпі" працюють 12 тис. співробітників. У 2018 році компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів 2,17 млрд грн.

У структурі компанії - п'ять промислових активів: "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ) ", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ) ", "Інтерпайп Ніко-Тьюб", "Дніпропетровський Втормет" та електросталеплавильний комплекс "Дніпросталь" під брендом "Інтерпайп Сталь".

Кінцевим власником Interpipe Ltd. є український бізнесмен Віктор Пінчук та члени його сім'ї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА