19:25 16.07.2019

"Нафтогаз" після розміщення євробондів заявив про готовність у повному обсязі забезпечити відрахування до держбюджету

2 хв читати
"Нафтогаз" після розміщення євробондів заявив про готовність у повному обсязі забезпечити відрахування до держбюджету

Після успішного розміщення єврооблігацій, які сприятимуть накопиченню державою в своїх підземних сховищах (ПСГ) достатніх для успішного проходження наступного опалювального сезону обсягів природного газу, НАК "Нафтогаз України" готовий в повному обсязі виконати свої зобов'язання з наповнення державного бюджету.

"Нафтогаз" провів досить успішне розміщення з привабливими відсотками на суму більше ніж $1 млрд. Ми бачили попит навіть на додаткові кошти... Це дає нам підстави із впевненістю дивитися в майбутнєі виконати всі завдання нашого акціонера як щодо забезпечення безпеки українських громадян (мова йде про закачування необхідних для проходження наступного опалювального сезону обсягів газу в ПСГ - ІФ), так і з наповнення українського бюджету", - заявив глава правління компанії Андрій Коболєв в ефірі "Радіо НВ" у вівторок.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" 12 липня розмістив два транші єврооблігацій, деноміновані в євро і доларах США: EUR600 млн на па’ять років під 7,125% і $335 млн під 7,375% річних на три роки.

Раніше повідомлялося, що Окружний адміністративний суд Києва ухвалою від 27 червня поточного року призупинив дію урядової постанови, якою норматив сплати "Нафтогазом" дивідендів встановлено на рівні 90%. НАК у своєму обґрунтуванні у справі визнавав, що на нього поширюється дія постанови, однакзазначав, що вона "була ухвалена відповідачем необґрунтовано, упереджено, недобросовісно, з порушенням принципу рівності перед законом, без дотримання необхідного балансу між будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів особи і цілей, на досягнення яких спрямовано ухвалення постанови". Зокрема мова йшла про підготовку НАКом до зими в умовах можливого припинеання "Газпромом" транзиту газу з 1 січня 2020 року, плани доведення обсягів газу в ПСГ до 20 млрд куб. м до початку опалювального сезону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА