11:15 17.07.2019

Фонд гарантування вкладів із 18 липня очолить Рекрут, яка раніше обіймала посаду заступника

2 хв читати
Фонд гарантування вкладів із 18 липня очолить Рекрут, яка раніше обіймала посаду заступника

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 18 липня очолить Світлана Рекрут замість Костянтина Ворушиліна.

Як повідомляється на сайті ФГВФО, відповідне рішення ухвалила адміністративна рада фонду.

"16 липня адміністративна рада Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у зв'язку з наближенням до кінця п'ятирічного терміну, визначеного законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" задовольнила заяву про звільнення за власним бажанням з 18 липня 2019 року директора - розпорядника ФГВФО Ворушиліна Костянтина Миколайовича. Також своїм рішенням адміністративна рада з 18 липня 2019 року призначила директором-розпорядником ФГВФО Рекрут Світлану Валеріївну", - йдеться в повідомленні.

Раніше Рекрут обіймала посаду заступника голови ФГВФО.

Як зазначено в повідомленні з посиланням на Рекрут, перед командою фонду стоять великі завдання, зокрема продовження виконання зобов'язань перед кредиторами банків та державою.

"Оскільки залишок боргу перед Міністерством фінансів нині перевищує 49 млрд грн у вигляді векселів та ще понад 67 млрд грн за відсотками, надважливим завданням, над яким Фонд працюватиме найближчим часом, є реструктуризація відсотків за цими кредитами. Це дасть змогу розпочати дискусію про підвищення гарантованої суми", - процитувала прес-служба ФГВФО Рекрут.

За її словами, команда ФГВФО і надалі захищатиме напрацювання, які дозволили створити практично з нуля прозорий і конкурентний ринок проблемних активів. Іще один виклик, що стоїть перед ФГВФО, робота зі стягнення відшкодування збитків з колишніх акціонерів і топ-менеджерів банків, доведених до неплатоспроможності, наголосила Рекрут.

Вона нагадала, що позовна робота за ст. 52 закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" активно триває, і серед основних планів фонду - довести її до завершення і спрямувати отримані кошти кредиторам цих банків. Загальна сума позовів перевищує 81,3 млрд грн.

Рекрут також повідомила, що стосовно тих власників банків, які прагнуть розрахуватися за завдані збитки, фонд націлений співпрацювати з парламентом нового скликання щодо створення необхідного інструментарію для можливості погашення цих вимог. Серед інших важливих планів фонду, на яких наголосила Рекрут, наближення до стандартів ЄС. Зокрема, запровадження системи раннього втручання, що дозволить превентивно визначати ризики для банків і вирішувати проблему неплатоспроможності не за рахунок їхніх вкладників, а за рахунок власників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА