18:38 17.07.2019

Україна вивчить пропозиції японського бізнесу із впровадження інноваційних проектів у цифрову економіку

2 хв читати
Україна вивчить пропозиції японського бізнесу із впровадження інноваційних проектів у цифрову економіку

Радник президента України Михайло Федоров на зустрічі з представниками японського бізнесу представив план дій у розвитку цифрової економіки та ознайомився з пропозиціями іноземних гостей.

"Електронні послуги, удосконалення роботи державних реєстрів, проект "електронне резидентство" мають зробити ведення бізнесу в Україні легким і прозорим. Ми дуже зацікавлені у залученні інвестицій і передових інновацій Японії для розвитку спільних проектів у сфері інтернету речей, індустрії 4.0, "розумних" міст, електронної ідентифікації, розвитку R&D-центрів та ін.", - розповів Федоров, якого цитує прес-служба президента.

Він зазначив, що розвиток цифрової економіки - один з пріоритетів президента Володимира Зеленського. "Сьогодні ми неконкурентоспроможні в світі, неефективні - тільки цифровізація галузей економіки зможе допомогти нам зробити стрибок і досягти реального економічного зростання. Спільно з профільним бізнесом і громадськістю ми визначили чіткі завдання і цілі до 2024 року", - наголосив радник глави держави.

Представники японського бізнесу акцентували увагу на проблемних питаннях ведення підприємницької діяльності в Україні, таких як складність взаємодії з податковою і міграційною службами, наймання працівників і т.д., а також на ключових інтересах японського бізнесу (йшлося, зокрема, про впровадження R&D-центрів і різних інноваційних проектів).

"Всі зазначені пропозиції буде опрацьовано спільно з посольством Японії в Україні з метою залучення надійного та інноваційного партнера в цифровій сфері", - йдеться в повідомленні.

Зустріч Федорова з представниками японського бізнесу відбулася в середу на запрошення посла Японії в Україні Такаші Кураї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА