17:38 18.07.2019

НБУ заперечує загрозу від нинішніх інвестицій нерезидентів в ОВДП

1 хв читати
НБУ заперечує загрозу від нинішніх інвестицій нерезидентів в ОВДП

Структура вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої держпозики України (ОВДП) за термінами погашення є досить рівномірною та стабільною, що мінімізує ризики таких вкладень, заявив заступник глави Нацбанку Дмитро Сологуб на брифінгу в Києві в четвер.

"Якщо подивитися на структуру за термінами погашення цих цінних паперів, то лише чверть припадає на цей рік. На наступний приблизно третина. І майже половина - це папери з погашенням у 2021 році і далі", - сказав він.

Сологуб оцінив загальний обсяг вкладень нерезидентів в ОВДП на сьогодні в 73-74 млрд грн порівняно з 6,4 млрд грн на початок року.

Заступник глави Нацбанку зазначив, що регулятор усвідомлює ризики різкого припливу або відпливу іноземного капіталу, зокрема для валютного ринку, навівши приклади Аргентини та Туреччини. Водночас він наголосив, що в Аргентині проблема відпливу була пов'язана з короткостроковістю боргу, а в Туреччині - з політичним тиском на центральний банк.

"Ми вважаємо, що, враховуючи стабільну макроекономічну ситуацію, досить рівномірну структуру цього боргу за термінами погашення, це наразі не створює значних ризиків", - заявив Сологуб.

Він зазначив, що Мінфін провадить розумну політику на ринку державних запозичень, і Нацбанк не вбачає проблем з обслуговуванням державного боргу до кінця поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На одній із ТЕС у понеділок виникла пожежа - Міненерго

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА