10:00 19.07.2019

Мінінфраструктури має намір незабаром оголосити тендер на проектування ЗПС у Дніпрі

2 хв читати
Мінінфраструктури має намір незабаром оголосити тендер на проектування ЗПС у Дніпрі

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував оголошення тендера на проектування злітно-посадкової смуги в аеропорту Дніпра.

"Найближчими днями оголосимо тендер на проектування нової злітної смуги в Дніпрі. Після нього - міжнародний тендер на будівництво. Якщо не буде блокування і зривів, то переможець тендера розпочне фізичні роботи навесні 2020 року й завершить у 2021 році. Прохання до нового парламенту та нового уряду: не забути внести до державного бюджету 2020 року мінімум 1 млрд грн на аеродром Дніпра і ще близько 2 млрд у 2021 році", - написав міністр на сторінці у Facebook.

При цьому він повідомив, що будівництво ЗПС аеропорту "Одеса" завершилося 17 липня.

"Ще багато викликів попереду із завершення облаштування нової ЗПС, встановлення відповідного обладнання, але до кінця року, як і обіцяли, плануємо запустити нові рейси з нової смуги", - зазначив міністр.

У коментарях до посту Омеляна в. о. директора аеропорту "Миколаїв" Федір Барна заявив, що аеропорт також очікує від президента і нового уряду країни обіцяні кошти на реконструкцію.

Як повідомлялося, в червні Кабінет Міністрів України спрямував 200 млн грн на реконструкцію ЗПС міжнародного аеропорту в Дніпрі.

Мінінфраструктури підтримує виділення в 2019 році з держбюджету 1 млрд грн на будівництво ЗПС у міжнародному аеропорту "Дніпро" в проекті державно-приватного партнерства, в якому приватний інвестор зобов'язується побудувати новий термінал і запустити його з 2020 року.

Український бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський раніше здійснював реконструкцію міжнародного аеропорту "Харків", озвучував намір зайнятися оновленням міжнародного аеропорту в Дніпрі.

Міський голова Дніпра Борис Філатов звертався до п'ятого президента України Петра Порошенка з проханням вплинути на ситуацію з Дніпровським аеропортом.

Міжнародний аеропорт "Дніпро" (раніше - "Дніпропетровськ") функціонує з 1943 року, самостійним підприємством став лише в 2011 році. Розташований за 5 км на південний схід від Дніпра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Arricano Real Estate PLC викуповує свої акції у Dragon Capital для введення нового акціонера

ОГХК почала продавати титанову сировину до Італії, Іспанії, Німеччини, системно розширює географію експорту - керівництво

На одній із ТЕС у понеділок виникла пожежа - Міненерго

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА