15:32 19.07.2019

ФДМ очікує призначення радників із приватизації на найближчому засіданні Кабміну

1 хв читати
ФДМ очікує призначення радників із приватизації на найближчому засіданні Кабміну

Фонд держмайна (ФДМ) України очікує затвердження інвестиційних радників для компаній "великої приватизації" на засіданні 24 липня, повідомив в.о. голови Фонду Віталій Трубаров.

"Фонд держмайна очікує, що питання затвердження інвестиційних радників на відібрані об'єкти "великої приватизації" буде розглянуто на найближчому засіданні уряду в середу, 24 липня", - написав він у соцмережі Facebook у п'ятницю.

За словами Трубарова, Фонд направив на узгодження Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству юстиції відповідний проект урядової постанови, причому її мали узгодити ще до 11 липня.

"Розраховуємо, що і МЕРТ, і Мін'юст встигнуть до найближчого засідання уряду розглянути необхідні документи і робота відновиться", - зазначив Трубаров.

Як повідомлялося, колегія суддів Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду задовольнила скаргу Фонду держмайна на рішення судів попередніх інстанцій, розблокувавши процес призначення радників з приватизації п'яти держкомпаній.

ФДМ провів конкурси з відбору інвестрадників для шести об'єктів з переліку підприємств "великої приватизації": Одеського припортового заводу (ОПЗ), Об'єднаної гірничо-хімічної компанії (ОГХК), вугільної компанії "Краснолиманська", "Президент-готелю" та "Індару", "Електроважмашу". Однак їхню роботу було заблоковано судовим рішенням.

У рамках забезпечувальних заходів суд заборонив Кабміну затверджувати відібраних Фондом радників для продажу п'яти компаній до розгляду позову по суті (вільним від цього обмеження залишався лише "Президент-готель").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА