18:12 22.07.2019

Міжнародні ринки позитивно відреагували на результати виборів до ВР

2 хв читати
Міжнародні ринки позитивно відреагували на результати виборів до ВР

Міжнародні ринки позитивно відреагували на результати позачергових виборів до Верховної Ради: єврооблігації зросли на 1 процентний пункт (п.п.), варанти - на 2 п.п., вже до 77,5% від номіналу, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" фахівець інвесткомпанії Dragon Capital із продажу боргових цінних паперів Сергій Фурса.

"Міжнародні ринки реагують позитивно, всі єврооблігації зростають у ціні. Найбільше зростання показали ВВП-варанти, які зросли на 3,3% до історичного максимуму - схоже, що очікування економічного зростання й очікування щодо гривні серед іноземців зросли", - підтверджує керівник аналітичного відділу інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій.

За його словами, західним інвесторам подобається ідея консолідації влади в одних руках: як мінімум, це означає кінець політичної нестабільності, а також дає шанс на швидкі прозахідні реформи. Аналітик додав, що іноземців не дуже лякає ризик узурпації влади: для західних країн ситуація, коли одна політична сила формує уряд, виглядає знайомою і прийнятною.

"Ринки очікують, що тепер Україна зможе прискорити структурні реформи й активізує співпрацю з МВФ. Інвестори позитивно сприйняли інформацію про можливості формування в Україні технократичного уряду", - коментує ситуацію Фурса з Dragon Capital.

Відповідаючи на запитання про динаміку ринків до початку роботи нової ВР, він назвав основним фактором формування уряду і припустив, що чутки відграватимуть ключову роль насамперед щодо фігури прем'єр-міністра.

"Для ринку важлива фігура прем'єр-міністра і міністрів, а також кроки в рамках співпраці з МВФ", - наголосив Фурса.

На його думку, підхід до формування уряду прояснить ситуацію, чи буде Офіс нового президента орієнтований на прискорення реформ або на виконання популістських обіцянок.

Коментуючи на прохання агентства такі новини, як кримінальне провадження та обшуки в "ArcelorMittal Кривий Ріг", обшук в інвестгрупі ICU або законопроект про люстрацію, який передбачає зміну керівництва Нацбанку України, фахівець Dragon Capital зазначив: вони негативні для ринків, але наразі ринки схильні ігнорувати негативні сигнали та фокусуватися на позитиві.

"Очевидно, особа прем'єр-міністра - це те, на що звертатимуть увагу іноземці передусім. Ситуація навколо ПриватБанку також буде визначальною для подальшого інвестклімату та відносин України з міжнародними донорами", - сказав агентству Паращій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА