19:36 22.07.2019

Піреус Банк заявив про незаконну зміну власника Львівської макаронної фабрики

2 хв читати
Піреус Банк заявив про незаконну зміну власника Львівської макаронної фабрики

Піреус Банк (Київ) заявив про незаконну перереєстрацію права власності на нерухоме майно ВАТ "Львівська макаронна фабрика" та вторгнення на територію заводу.

Відповідно до прес-релізу фінустанови в понеділок, державні реєстратори КП "Реєстрація майна та бізнесу" (Львівська обл.) 15 липня перереєстрували право власності на нерухоме майно ВАТ "Львівська макаронна фабрика" (17 об'єктів) та майновий комплекс у Львові на ТОВ "Сітіком естейт".

19 липня на територію Львівської макаронної фабрики вторглися невідомі особи, які змусили охорону залишити територію і заблокували доступ всередину.

"Ще 10 січня 2012 року Господарський суд Львівської області визнав ВАТ "Львівська макаронна фабрика" банкрутом. Отже, відчуження майна товариства як банкрута має бути проведено виключно в рамках процедури банкрутства шляхом публічних торгів (відповідно до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом")", - зазначили в банку.

Там також зазначили, що майновий комплекс було передано в іпотеку для забезпечення виконання зобов'язань за кредитами, наданими Піреус Банком, який було визнано забезпеченим кредитором фабрики, на суму 24,7 млн грн і 23,9 млн грн. Отже, кредиторські вимоги банку мали бути погашені після продажу майна Львівської макаронної фабрики в порядку, визначеному законом на публічних торгах.

"Тому зміна власника нерухомого майна з порушенням чинного законодавства унеможливлює отримання банком раніше наданих кредитних коштів і порушує його права як кредитора", - вважають у фінустанові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА