13:04 25.07.2019

Ощадбанк відстояв у Верховному Суді свою позицію в спорі з "Укртелекомом" майже на 1,5 млрд грн

2 хв читати
Ощадбанк відстояв у Верховному Суді свою позицію в спорі з "Укртелекомом" майже на 1,5 млрд грн

Ощадбанк 23 липня відстояв у Верховному Суді свою позицію в спорі з "Укртелекомом" (обидва - Київ) про розірвання договору купівлі-продажу облігацій, заборгованість за якими становить майже 1,5 млрд грн.

"Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу Ощадбанку на рішення Господарського суду м. Києва від 27 вересня 2018 року та постанову Північного апеляційного господарського суду від 18 лютого 2019 року та скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій про розірвання договору купівлі-продажу облігацій (емітентом яких є ТОВ "ЕСУ" – мажоритарний акціонер "Укртелекому"), укладеного між Ощадбанком та "Укртелекомом", - повідомив банк у прес-релізі.

Згідно з повідомленням, Верховний Суд повністю відмовив "Укртелекому" в задоволенні його позовних вимог до Ощадбанку.

Спір між сторонами тривав майже два роки.

"Укртелеком" та Ощадбанк 15 вересня 2015 року уклали договір, згідно з яким банк зобов’язався передати у власність "Укртелекому", а останній зобов’язався не пізніше 15 березня 2017 року прийняти та оплатити облігації ТОВ "ЕСУ" серії С у кількості 1 000 000 шт. за ціною 1 млрд грн плюс накопичений купонний дохід за облігаціями. У серпні 2017 року з метою уникнення виконання зобов’язань за договором (сплати банку більше ніж 1 млрд грн) "Укртелеком" подав до Господарського суду м. Києва позовну заяву про розірвання договору та визнання зобов’язань за договором припиненими.

"Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв'язку в Україні. Є єдиним засновником і учасником ТОВ "ТриМоб" - мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

ФДМ України за підсумками оголошеного восени 2010 року конкурсу на початку 2011 року продав 92,79% акцій "Укртелекому" українській "дочці" австрійської EPIC - ТОВ "ЕСУ" - за 10 млрд 575,1 млн грн. Група "СКМ" українського бізнесмена Ріната Ахметова придбала "ЕСУ" в 2013 році.

"Укртелеком" завершив 2018 рік із чистим прибутком 506,9 млн грн (відповідно до аудованої звітності), що на 45,1% менше, ніж за підсумками 2017 року.

Ощадбанк засновано в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (279,640 млрд грн) серед 77 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА