08:47 26.07.2019

GE та LongWing Energy домовилися про $150 млн фінансування за участю OPIC першої черги ВЕС у Запорізькій області на 98 МВт

3 хв читати
GE та LongWing Energy домовилися про $150 млн фінансування за участю OPIC першої черги ВЕС у Запорізькій області на 98 МВт

General Electric (GE) та LongWing Energy SCA (Люксембург) оформили пакет боргового фінансування у розмірі $150 млн для першої черги Запорізької вітроелектростанції (ВЕС) в Запорізькій області потужністю 98 МВт, йдеться в повідомленні GE у четвер.

"Фінансування дасть змогу побудувати першу чергу, яка включатиме 27 наземних вітряних турбін GE Renewable Energy 3,6 МВт із діаметром ротора 137 метрів, маточиною заввишки 110 метрів і 15-річною угодою про повне обслуговування (FSA)", - йдеться в релізі.

Згідно з ним, GE Energy Financial Services (GE EFS), як міноритарний інвестор проекту, працювала з фінансовою установою уряду США OPIC, щоб розблокувати проектне фінансування для Запорізької ВЕС - проекту, який реалізується з 2009 року.

У документі зазначено, що позикове фінансування буде надано OPIC, а JP Morgan виступить хедж-провайдером.

GE уточнює, що Запорізька ВЕС стане для компанії четвертим проектом ВЕС в Україні із залученням її фінансування та її вітрогенераторних технологій.

Окрім спонсора проекту LongWing Energy, його співінвестором є VLC Renewables, йдеться в релізі.

Передбачається, що проект буде запущено в комерційну експлуатацію в 2020 році, вироблятиме понад 330 тис. МВт-год електроенергії на рік, забезпечуючи нею близько 170 тис. домашніх господарств.

Згодом проект Запорізької ВЕС намічено розширити до 500 МВт, що зробить її найбільшою вітроелектростанцією в Україні та п'ятою - в Європі.

Як повідомлялося, OPIC наприкінці 2017 року схвалило проект надання кредиту на $150 млн і страхування з перестрахуванням на суму до $320 млн для будівництва компанією EuroCape великої ВЕС у Запорізькій області. Загальна вартість будівництва ВЕС тоді оцінювалася в EUR466 млн ($560 млн).

Передбачалося, що Apollo Global Management LLC для його реалізації виділить мезонінний кредит на EUR200 млн, а компанія LongWing Energy S.C.A., як акціонер, інвестує в капітал EuroCape і надасть йому позику на загальну суму до EUR 84 млн (ця цифра може включати до EUR 34 млн інвестицій від GE).

У свою чергу OPIC у рамках проекту погодилася виділити кредит до $150 млн. Крім того, американська фінустанова застрахує кредит на суму до $225 млн для Apollo, а також відсотки за цим кредитом на суму до $50 млн. У рамках проекту страхування інвестицій LongWing обсягом до $81 млн, як передбачалося, мали забезпечити Liberty MutualInsurance Europe Ltd та Indian Harbor Insurance Company (XL Catlin). У свою чергу OPIC перестрахує ризик цих компаній на суму до $45 млн.

Споруджувана EuroCape Запорізька ВЕС розміщується за межами населених пунктів на території Дівнинської, Добрівської, Дунаївської, Гірсівської, Надеждинської та Мордвинівської сільських рад у Приазовському та Мелітопольському районах Запорізької області. На території зазначених шести сільських рад планується встановити до 167 вітряних турбін із лінією електропередач 330 кВ на території сьомої - Новенської - сільської ради, а також за межами населеного пункту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА