13:43 30.07.2019

Полтава отримає EUR10 млн від ЄБРР на закупівлю 40 тролейбусів

2 хв читати
Полтава отримає EUR10 млн від ЄБРР на закупівлю 40 тролейбусів

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть комунальному підприємству "Полтаваелектроавтотранс" кредит розміром EUR10 млн на закупівлю 40 тролейбусів з обладнанням для діагностики, а також модернізацію тягових підстанцій, повідомив старший радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов.

"Полтава отримає до 40 нових енергоефективних та екологічних тролейбусів із низькою підлогою завдяки кредиту ЄБРР сумою EUR10 млн. Цей проект стане першою інвестицією у рамках нової Програми ЄБРР для фінансування громадського транспорту в Україні обсягом EUR250 млн", - написав Усов у Facebook у вівторок.

Кредит дасть змогу закупити рухомий склад із поліпшеною доступністю, який буде майже на 25% енергоефективнішим, ніж нинішні тролейбуси, а також обладнання для технічного обслуговування і діагностики. Частину кредиту буде використано для модернізації тягових підстанцій, йдеться в повідомленні.

"Проект також дасть змогу скоротити викиди оксидів вуглецю та азоту. Інвестиційну програму доповнить грантове фінансування Програми підтримки муніципальних проектів ЄС на суму майже EUR50 тис.", - повідомляє він.

ЄБРР 21 травня поточного року повідомив про намір надати фінансування розміром EUR250 млн на реалізацію другого проекту з оновлення інфраструктури громадського транспорту українських міст.

Першу програму ЄБРР схвалив у жовтні 2015 року, в її рамках кільком українським містам було виділено EUR100 млн. Першим таким проектом став кредит для Одеси на EUR8 млн.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Від початку діяльності в країні в 1993 році банк узяв на себе сукупні зобов'язання з надання майже EUR12,1 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА