18:26 31.07.2019

В Україні запущено сайт для моніторингу дорожньої галузі

2 хв читати

Ініціатива CoST Ukraine (Construction Sector Transparency Initiative) спільно з Міністерством інфраструктури України та Державним агентством з питань електронного урядування презентувала портал, що дає змогу моніторити онлайн стан ремонту доріг у країні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" з церемонії презентації, в CoST Ukraine стверджують: мета порталу - підвищити прозорість і підзвітність будівництва об'єктів інфраструктури, зменшити неефективне управління і корупцію в цій сфері.

"З 2016 року CoST є надійним партнером Міністерства інфраструктури у сфері моніторингу дорожнього господарства. Ми створили Дорожній фонд, здійснили децентралізацію "Укравтодору", передаємо на місця значні фінансові ресурси для ремонту доріг, тому питання незалежного професійного контролю є одним із найважливіших для розвитку дорожньої мережі в Україні", - сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, аналіз CoST для нас важливий, оскільки є інструментом удосконалення процедури закупівель, реалізації дорожніх проектів, ефективності управління транспортною галуззю.

Модуль розроблено на основі відкритих даних про будівництво та ремонти автомобільних доріг загального користування. Наразі на ресурсі аналізуються дані про понад 2 тис. закупівель служб автомобільних доріг, що завершилися укладенням договорів на загальну суму 83 млрд грн, за період з 1 серпня 2016 року до сьогодні за такими видами робіт: будівництво, реконструкція, капітальний і поточний середній ремонт.

Дані оновлюються щодня - частина (40%) автоматично завантажується з порталу державних закупівель ProZorro, решту даних розпорядники коштів вносять самостійно.

Ініціатива CoST Ukraine та її проект "Прозора інфраструктура" стала переможцем конкурсу проектів на основі відкритих даних Open Data Challenge-2018 і отримала 500 тис. грн на його реалізацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА