20:28 31.07.2019

АМКУ використав недостовірні дані в розслідуванні щодо азотів Ostchem - Group DF

2 хв читати
АМКУ використав недостовірні дані в розслідуванні щодо азотів Ostchem - Group DF

Попередні висновки Антимонопольного комітету України (АМКУ) щодо активів азотної хімії ґрунтуються на недостовірних даних, заявляє Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа.

"30 липня АМКУ без слухань, без урахування зауважень зацікавлених сторін і експертних висновків анонсував попередні висновки з розслідування щодо підприємств Group DF і фактично подав їх як остаточні. Ми вважаємо опубліковані АМКУ висновки помилковими, передчасними й упередженими", - йдеться в оприлюдненій у середу заяві групи.

Як наголошують у Group DF, продаж газу здійснювався за ціною його первісної закупівлі, при цьому його ціна була на 25-50% нижчою за рекомендовані НКРЕ цін.

"Зупинення виробництва добрив у березні 2017 року сталося через припинення подання газу газотранспортними підприємствами в березні 2017 року. Формальною причиною зупинення стала наявність незначної поточної заборгованості за транспортування", - пояснюють у групі.

За її інформацією, отриману компаніями групи в 2017 році передоплату розміром 1,7 млрд грн було спрямовано на закупівлю сировини, виплату податків, оплату енергоносіїв, а також на погашення заборгованості з заробітної плати. В момент припинення подання газу підприємства готувалися до нового виробничого циклу.

"Унаслідок припинення подання газу було зірвано плани з виробництва понад 800 тис. тонн азотних добрив у період весняного сезону 2017 року. Й цей обсяг був заміщений імпортом з РФ за монопольно високими цінами", - зазначили в Group DF, при цьому наголосивши: в період із січня по травень 2017 року група вживала заходів щодо відновлення виробництва.

У Group DF також заявили, що підприємства на 80% погасили заборгованість за отриманими в 2016-2017 рр. передоплатами.

"Group DF розцінює дії комітету як спробу адміністративного перерозподілу власності та порушення корпоративних прав групи", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, АМКУ 1 серпня 2019 року планує розглянути справу про зловживання монопольним становищем ПАТ "Азот", ПАТ "Сєверодонецьке об'єднання "Азот", ПАТ "Рівнеазот" і ТОВ "НФ Трейдінг Україна" на ринку первинної реалізації мінеральних азотних добрив.

Екс-державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська, яка оспорює своє звільнення у Верховному Суді, допускає можливість примусового поділу активів азотної хімії Group DF.

Активи азотної хімії Group DF консолідує група Ostchem, до якої входять підприємства з виробництва азотних добрив ПАТ "Азот" (Черкаси), ПАТ "Рівнеазот", ПрАТ "Сєверодонецьке об'єднання "Азот" (Луганська обл.) і ПрАТ "Концерн Стирол" (Донецька обл., контроль над цим підприємством втрачено через окупацію частини Донбасу).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА