09:54 02.08.2019

Голова Держприкордонслужби заявляє про недофінансування відомства на 938 млн грн

2 хв читати
Голова Держприкордонслужби заявляє про недофінансування відомства на 938 млн грн

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко називає ситуацію з фінансуванням відомства катастрофічною і зазначає, що вона призвела до підвищення соціальної напруженості серед співробітників прикордонної служби.

В інтерв'ю BBC News Україна, оприлюдненому в п'ятницю вранці, він зазначив, що розмір недофінансування Держприкордонслужби становить 938 млн грн.

"Наразі борги щодо невиплати підлеглим грошової допомоги на оздоровлення, які накопичилися, становлять 291,4 млн гривень. Тобто прикордонники з березня місяця не отримують цю допомогу. Така ситуація призвела до підвищення соціальної напруженості", - повідомив Дейнеко.

За його словами, причиною цього став, зокрема, виборчий процес в Україні та непропорційне підвищення окладів у системі Міноборони. "Я дуже поважаю військовослужбовців ЗСУ, які виконують завдання з оборони нашої держави, безпосередньо воюють... Переважна більшість загиблих - це, звичайно, військовослужбовці ЗСУ. На другому місці йде Нацгвардія. Але водночас є 70 прикордонників, які віддали своє життя за незалежність нашої держави. Тому розділяти військових, на мій погляд, некоректно", - зазначив керівник відомства.

Серед найбільш болючих для відомства питань Дейнеко назвав також забезпечення пально-мастильними матеріалами, зазначивши, що, наприклад, порівняно з латвійськими прикордонниками українські забезпечені в 4-5 разів гірше.

"Ця ситуація не може залишатися такою і надалі. Я намагаюся всі ці питання вирішувати в Офісі президента. в Міністерстві внутрішніх справ, яке є розпорядником коштів... Але для того, щоб дати нам додатково мільярд, його треба десь знайти, а в державному бюджеті його немає. Чи з'явиться він, поки що незрозуміло", - зазначив голова відомства.

За його словами, до держбюджету має бути внесено зміни. "Ми своїми силами можемо змінити призначення певних платежів, але не в такому обсязі, щоб повністю вирішити проблему. Однозначно постраждає питання будівництва житла, я ще більше уріжу закупівлю паливо-мастильних матеріалів, але це крапля в морі", - сказав Дейнеко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА