11:17 02.08.2019

Газ у ПСГ України зберігає 31 міжнародна компанія

2 хв читати
Газ у ПСГ України зберігає 31 міжнародна компанія

Послугою зберігання природного газу в українських підземних сховищах (ПСГ) користується 31 міжнародна компанія, повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на сторінці у Facebook.

"Наразі маємо контракти з 31 іноземною компанією на зберігання газу в українських ПСГ, вони закачали до наших сховищ та зберігають у режимі митного складу вже 1,4 млрд куб. м. газу – ця цифра суттєво перевищує наші попередні очікування", - написав він.

Коболєв висловив думку, що використання українських ПСГ стане ще більш привабливим після запуску Україною послуги "транспортування на короткі дистанції" (short-haul services).

"Ще один критичний фактор, від якого залежатиме майбутнє наших сховищ – це проведення анбандлінгу за правильною моделлю. Після його завершення українськими ПСГ має керувати фаховий та надійний оператор, який користується довірою учасників ринку", - наголосив голова НАК.

Загалом, за його даними, нині у ПСГ міститься понад 4 млрд куб. м газу, що належить компаніям, які не входять до групи "Нафтогазу".

Як повідомлялося, в середині квітня 2019 року Україна внесла зміни до Кодексу ГТС, які передбачають створення нової послуги "транспортування на короткі дистанції".

"Фактично ми надаємо можливість трейдерам за дуже конкурентними цінами транспортувати газ транзитом через Україну між Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією. Послуга також дасть змогу трейдерам завозити газ для закачування в українські підземні сховища. Фактично це перші серйозні кроки зі створення регіонального газового хаба з центром в Україні", - написав тоді директор зі стратегії та розвитку бізнесу "Укртрансгазу" Сергій Макогон на сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА