19:31 02.08.2019

S&P підвищило кредитний рейтинг "Укрзалізниці" до рівня "В-"

2 хв читати
S&P підвищило кредитний рейтинг "Укрзалізниці" до рівня "В-"

Міжнародне рейтингове агентство рStandard&Poor's (S&P) підвищило кредитний рейтинг АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) із "CCC+" до рівня "В-" із прогнозом "стабільний", повідомила прес-служба УЗ у середу.

Як зазначає компанія з посиланням на S&P, причиною підвищення рейтингу став нещодавній успішний випуск євробондів на $500 млн, після якого УЗ поліпшила свої позиції ліквідності та збільшила терміни погашення фінансової заборгованості.

Кошти, залучені від євробондів, дадуть змогу "Укрзалізниці" забезпечити амортизацію кредитного портфеля протягом наступних 12 місяців, йдеться в повідомленні.

Як результат, S&P очікує, що "Укрзалізниця" згенерує достатній грошовий потік від операційної діяльності, що дасть змогу сукупно із заходами з підвищення ефективності витрат і управління оборотним капіталом фінансувати подальші виплати в 2020 році.

"Підвищення кредитного рейтингу S&P демонструє професійним учасникам ринку, що надійність компанії ("Укрзалізниці" - ІФ) перебуває на рівні суверену, а це наразі топ-рівень, що може отримати компанія державної форми власності", - наводить прес-служба слова голови "Укрзалізниці" Євгена Кравцова.

У повідомленні УЗ також зазначено, що в березні 2019 року "Укрзалізниця" погасила частину євробондів 2013 року на $150 млн. Другу частину - в розмірі $150 млн - має бути виплачено у вересні 2019 року, після чого в березні та вересні наступних двох років мають бути здійснені чергові виплати в розмірі по $50 млн.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" в травні 2013 року розмістила дебютний випуск єврооблігацій на $500 млн із терміном обігу п'ять років через спеціально створену компанію Shortline plc.

Єврооблігації "Укрзалізниці" разом із цінними паперами Ощадбанку та Укрексімбанку в 2014 році були включені в периметр реструктуризації зовнішнього суверенного та гарантованого державою боргу, ініційованої Мінфіном після затвердження МВФ нової програми EFF для України на $17,5 млрд.

У березні 2016 року "Укрзалізниця" реструктуризувала єврооблігації, пролонгувавши термін погашення до 15 вересня 2021 року і підвищивши процентну ставку з 9,5% до 9,875% річних. Також було змінено графік погашення основної суми позики: 60% має бути сплачено в 2019 році, 20% - у 2020 році і 20% - у 2021 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА