07:59 04.08.2019

Нові санкції США не торкнуться боргу держкомпаній, вторинного ринку євробондів РФ

1 хв читати
Нові санкції США не торкнуться боргу держкомпаній, вторинного ринку євробондів РФ

Нові санкції США, які накладають обмеження на участь американських банків на первинному ринку євробондів РФ, не торкнуться держкомпаній, а також вторинного ринку суверенного боргу, випливає з роз'яснень OFAC (структура американського Мінфіну, що відповідає за правозастосування в сфері санкцій).

Раніше Держдепартамент США повідомив, що американським банкам буде заборонено участь на первинному ринку російського суверенного боргу, номінованого не в рублях. Також банки США не зможуть видавати валютні кредити російському уряду.

Згідно з повідомленням OFAC, під суверенним боргом маються на увазі боргові папери, випущені Міністерством фінансів РФ (і іншими міністерствами), а також будь-яким агентством або суверенним фондом РФ, Центробанком РФ.

Але до суверенних позичальників не належать державні компанії, підкреслюється в документі.

РФ не зможе залучати американські банки до майбутніх розміщень валютних єврооблігацій, але на покупки на вторинному ринку ці обмеження на поширюються, зазначає OFAC.

Як повідомлялося, США вводять другий пакет санкцій проти РФ у рамках справи про отруєння в Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля. Обмеження набудуть чинності протягом 15 днів після повідомлення Конгресу США і діятимуть, мінімум, 12 місяців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА