08:25 05.08.2019

ОПЗ після більш ніж річного простою почав запуск виробництва аміаку і карбаміду

2 хв читати
ОПЗ після більш ніж річного простою почав запуск виробництва аміаку і карбаміду

ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) почав запуск виробництва аміаку і карбаміду, повідомив перший заступник директора підприємства Микола Щурик на своїй сторінці в Facebook у неділю ввечері.

"Після більш ніж річного простою Одеський припортовий завод почав запуск виробництва аміаку і карбаміду. І хоча попереду ще кілька днів нервування, можна сказати, що ми на фінішній прямій", - констатував топ-менеджер.

При цьому він уточнив, що завод запустився за договором переробки давальницької сировини від компанії "Агро Газ Трейдинг".

"Згідно цього договору, мінімальний період співпраці компаній складе 4 місяці з можливістю подальшої пролонгації за погодженням наглядовою радою ОПЗ. Щомісяця завод отримуватиме близько 60 млн куб. м газу на місяць", - пояснив Щурик.

Як повідомлялося, в кінці липня ОПЗ почав передпускові роботи, плануючи запуститися з 1 серпня 2019 року. При цьому гендиректор "Агро Газ Трейдингу" Олександр Горбуненко повідомляв, що договір з ОПЗ підписаний до 1 грудня 2019 року. Він передбачає поставку мінімум 240 млн куб. м природного газу протягом чотирьох місяців.

Вироблений заводом карбамід буде відвантажуватися на експорт, але компанія готова до переговорів з його постачання і на внутрішній ринок. Так, мінімум 250 тис. тонн карбаміду планується відвантажити на зовнішній ринок, ще 30 тис. тонн можуть бути реалізовані всередині країни. На внутрішній ринок також планується поставити 32 тис. тонн аміаку.

ОПЗ простоює з кінця квітня 2018 року. Його робота була зупинена через порушення давальцем ТОВ "Всеукраїнська Енерго Компанія" договору з "Укртрансгазом".

ОПЗ називав роботу на давальницьких умовах єдиним можливим варіантом відновлення в умовах провалу спроб приватизації і накопиченої заборгованості за газ перед НАК "Нафтогаз України", яка перевищує 1,5 млрд грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА