11:12 05.08.2019

RWE почала співпрацювати з Операторами ГТС і ПСГ України - "Укртрансгаз"

2 хв читати
RWE почала співпрацювати з Операторами ГТС і ПСГ України - "Укртрансгаз"

Німецька енергетична компанія RWE AG у липні вперше скористалася послугою зберігання газу в режимі "митний склад" на території України, тоді як раніше операції продажу газу цей трейдер здійснював виключно на західному кордоні України, повідомляє прес-служба АТ "Укртрансгаз".

"Раніше RWE працювала тільки на кордоні України, а тепер ми можемо використовувати українські газові сховища. На сьогодні RWE вже здійснив операції з ввезення і вивезення газу на територію України, у тому числі і в ПСГ у режимі "митний склад", - наводить прес-служба "Укртрансгазу" слова представника RWE Дітріха Хоффманна у понеділок уранці, зазначаючи при цьому, що переговори із провідним європейським трейдером щодо можливості використання українських підземних сховищ тривали кілька років.

У свою чергу директор Оператора ПСГ Богдан Максимчук наголосив: "Ми довго працювали, аби завоювати довіру постачальників, і задоволені досягнутими результатами. Провідні європейські трейдери вже активно співпрацюють з оператором ГТС та ПСГ на прозорих і конкурентних умовах, які базуються на європейському законодавстві".

За його словами, оператори продовжуватимуть розвивати сервіси для зручності та вигоди клієнтів.

"І черговим кроком, який зробить українські газосховища ще більш затребуваними у європейських гравців, стане введення послуги транспортування на короткі відстані - "short-haul services", - зазначив Максимчук.

Як повідомлялося, АТ "Укртрансгаз" (УТГ) з 1 серпня запустило роботу інформаційної платформи філії "Оператор газосховищ України", необхідної для обліку передачі природного газу до/з підземних сховищах (ПСГ)

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною місткістю 31 млрд куб. м.

У середині квітня 2019 року Україна внесла зміни до Кодексу ГТС, що серед іншого передбачають створення нової послуги "транспортування на короткі дистанції". "Фактично ми надаємо можливість трейдерам за дуже конкурентними цінами транспортувати газ транзитом через Україну між Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією. Послуга також дасть змогу трейдерам завозити газ для закачування в українські підземні сховища. Фактично це перші серйозні кроки зі створення регіонального газового хаба з центром в Україні", - написав тоді директор зі стратегії та розвитку бізнесу "Укртрансгазу" Сергій Макогон на сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА