15:04 05.08.2019

Для потреб ЗСУ завод "НАРП" одночасно ремонтує надзвуковий бомбардувальник і розвідник, відновлює літак-амфібію Бе-12 і модернізує Іл-76МД

2 хв читати
Для потреб ЗСУ завод "НАРП" одночасно ремонтує надзвуковий бомбардувальник і розвідник, відновлює літак-амфібію Бе-12 і модернізує Іл-76МД

Держпідприємство "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" (входить до держконцерну "Укроборонпром") нині одночасно працює над посиленням авіаз'єднань тактичної, військово-транспортної та військово-морської авіації Повітряних сил Збройних сил України.

"Наразі на заводі йде ремонт надзвукових літаків - фронтового бомбардувальника Су-24М та розвідника Су-24МР, модернізація військово-транспортного Іл-76МД, а також ремонт окремих вузлів та агрегатів унікального для України протичовнового літака-амфібії Бе-12", - повідомляє в понеділок прес-служба "Укроборонпром".

Згідно з повідомленням, під час цих робіт здійснюється повна перевірка всіх вузлів і агрегатів літаків, за результатами якої виконується ремонт чи їх повна заміна. "Такий ремонт включає складні роботи з відновлення планера та численних систем. А їхня якість доводиться всебічними випробуваннями, після яких відновлені машини приймають українські льотчики", - зазначають у держконцерні.

В "Укроборонпромі" наголошують, що цього року "НАРП" отримало унікальне замовлення - ремонт окремих вузлів та агрегатів протичовнового літака-амфібії Бе-12, який здатний знищувати надводні та підводні цілі противника.

"Крім того, завдяки роботі миколаївського "НАРП" українське військо озброєне унікальними за своїми характеристиками надзвуковими бомбардувальниками Су-24М, які піднімають до 8 тонн різноманітного озброєння", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ДК, можливості цього літака дають йому змогу на мінімальній висоті "проходити" повз протиповітряну оборону та знищувати цілі в тилу противника, зокрема і високоточними ракетами. Су-24М має крило зі змінною стрілоподібністю, яке забезпечує найкращі аеродинамічні характеристики на всіх режимах польоту, включно з надзвуковою швидкістю в 1700 км/год.

Водночас для виявлення цілей і контролю над противником миколаївський "НАРП" ремонтує для української армії Су-24МР - надзвуковий літак-розвідник, створений на базі Су-24, який може здійснювати розвідку на глибину до 400 км від лінії фронту. Для цього його обладнано РЛС бокового огляду, яка дає змогу фіксувати наземні об'єкти, зокрема фортифікаційні споруди та техніку. Су-24МР також обладнано чутливими камерами з високою роздільно здатністю, системами фіксації опромінення РЛС та ІЧ-датчиками для виявлення замаскованих об'єктів.

Окрім ремонту Су-24М та Су-24МР, "НАРП" нині працює над модернізацією військово-транспортного літака Іл-76МД. Цей літак також проходить ремонт й отримує сучасне пілотажно-навігаційне обладнання згідно з вимогами ІКАО. Це дасть йому змогу виконувати завдання у будь-якій точці світу та брати участь у спільних операціях із країнами-членами НАТО. Саме Іл-76МД, який здатний перевозити вантажі максимальною масою до 60 тонн, разом із машинами "Антонова", є основним військово-транспортним літаком Повітряних сил України.

"Загалом за роки війни "НАРП" передав українській армії з десяток Іл-76 та з півескадрильї Су-24", - додали в "Укроборонпромі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА