16:35 05.08.2019

На київському сміттєспалювальному заводі "Енергія" реконструюють кран для підйому ТПВ

2 хв читати
На київському сміттєспалювальному заводі "Енергія" реконструюють кран для підйому ТПВ

На сміттєспалювальному заводі "Енергія" (Київ) здійснюється реконструкція крана для підйому твердих побутових відходів (ТПВ), її планують завершити до жовтня поточного року, повідомила Київська міськдержадміністрація з посиланням на КП "Київтеплоенерго".

Під час реконструкції замінять понад 90% деталей на нові й сучасні з гідравлічним приводом грейфери (вантажопідйомний ківш), а також обладнають його автоматизованою системою управління, що забезпечить надійну та безаварійну роботу.

Директор заводу "Енергія" Сергій Крикун повідомив, що все обладнання виготовлено на спецзамовлення для підприємства. Загалом на заводі таких кранів два, вони розміщені над бункером ТПВ і відповідають за прийом, сортування і завантаження сміття до котлів для спалювання. Щодоби крани вивантажують до 2 тис. тонн відходів. Після завершення реконструкції першого крана розпочнуть ремонт на другому.

"Від старого обладнання залишиться тільки крановий міст, що досі в хорошому робочому стані. Встановлять новий візок крана з коліями, якими він рухається. На візку кріпиться майже вся рухома частина крана, яку також замінять. (...) Ми встановлюємо нове обладнання – грейфер із гідравлічним приводом, що дасть змогу за раз піднімати до п’яти тонн сміття і уникнути аварійних ситуацій", - розповів Крикун.

За його словами, після реконструкції кран споживатиме значно менше електроенергії. Також буде модернізовано систему управління підйомного механізму, що значно полегшить управління робочого процесу.

Реконструкцію крана планують завершити до жовтня поточного року, зазначається в повідомленні.

Наразі на заводі також триває капітальний ремонт електрофільтра №2, а до початку опалювального сезону на підприємстві планують виконати капітальний ремонт котла №2 і замінити бойлер, який гріє воду для тепломереж Києва.

"Енергія" - єдиний діючий в Україні сміттєспалювальний завод, який щодоби приймає і спалює близько 750 тонн ТПВ (понад 25% від загальної кількості сміття в Києві).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА