13:46 06.08.2019

"Укрпошта" оскаржить рішення суду про відновлення її стаціонарних відділень у Чернігівській області

2 хв читати
"Укрпошта" оскаржить рішення суду про відновлення її стаціонарних відділень у Чернігівській області

"Укрпошта" направила до Шостого апеляційного адміністративного суду скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який скасував стратегію розвитку компанії в частині впровадження мобільних відділень у селах із населенням менше ніж 2 тис. жителів, повідомила прес-служба компанії у вівторок.

"АТ "Укрпошта", яка є третьою стороною у справі, просить Шостий апеляційний адміністративний суд скасувати рішення Окружного адміністративного суду Києва й ухвалити нове рішення про відмову ГО "Громадський рух Сергія Коровченка "Оновлення" в частині задоволених позовних вимог до Мінінфраструктури", - йдеться в повідомленні "Укрпошти".

Як вважає компанія, Окружний адмінсуд Києва дійшов помилкового висновку про те, що поштові послуги можуть надаватися тільки в стаціонарних поштових відділеннях.

"Сільські жителі Чернігівської області через пересувні відділення зв’язку мають такий самий повний спектр послуг поштового зв’язку, що й у стаціонарних. При цьому обсяг і якість послуг "Укрпошти" зросла, бо пересувне відділення може дістатися навіть тих найвіддаленіших сіл, де раніше не було стаціонарних об’єктів зв’язку", - наголошується в повідомленні.

На думку "Укрпошти", вимога зобов'язати Мінінфраструктури відновити роботу стаціонарних відділень поштового зв'язку в Чернігівській області суперечить нормам матеріального права, оскільки вирішення цих питань належить до компетенції наглядової ради компанії, а розробка та впровадження стратегії "Укрпошти" - до компетенції генерального директора національного оператора поштового зв'язку.

"Без залучення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), будь-які висновки про негативний вплив на сферу поштового зв’язку впровадження пересувних відділень у Чернігівській області є необґрунтованими", - наголошують в "Укрпошті".

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва 3 липня 2019 року частково задовольнив позов ГО "Громадський рух Сергія Коровченка "Оновлення", зобов'язавши Мінінфраструктури скасувати стратегію розвитку "Укрпошти" в частині впровадження мобільних відділень у селах із населенням менше ніж 2 тис. жителів.

Суд також зобов'язав міністерство вжити заходів для відновлення роботи стаціонарних відділень "Укрпошти", замінених пересувними відділеннями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА