14:17 06.08.2019

Коломойський оскаржив заборону на продаж Промінвестбанку

2 хв читати
Коломойський оскаржив заборону на продаж Промінвестбанку

Київський апеляційний суд 1 серпня відкрив апеляційне провадження за скаргою ТОВ "Телерадіокомпанія "Жиса", пов'язаного з бізнесменом Ігорем Коломойським і його партнерами, на постанову Печерського райсуду Києва від 24 липня, якою було задоволено заяву російської державної корпорації ЗЕБ, дочірньою структурою якого є Промінвестбанк (ПІБ, Київ), і заборонено Державній виконавчій службі (ДВС) здійснювати будь-які дії з продажу 99,77% акцій ПІБ.

Про це йдеться в рішенні Київського апеляційного суду, текст якого оприлюднено на веб-сайті Єдиного реєстру судових рішень 5 серпня.

Як повідомлялося, ДВС заарештувала акції Промінвестбанку, після чого на 28 серпня 2019 року було призначений аукціон із їх продажу.

Інтерес до купівлі активів уже проявили кілька компаній - ТОВ "ФК "Женева" і "Європейське ощадне товариство" (обидва - Київ), пов'язані з інвестиційним бутиком Investohills екс-глави українського Альфа-банку Андрія Волкова, а також ТОВ "Кредитна установа "Інвестиційна" Олександра Зінов'єва.

У середині липня стало відомо, що державний виконавець виставив на продаж на біржі ПФТС 99,7726% акцій ПІБ. Стартова ціна пакета - 532,099 млн грн.

У вересні 2018 року Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції українських "дочок" російських держбанків, зокрема Промінвестбанк, у зв'язку з заявою про забезпечення позову низки пов'язаних із бізнесменом Ігорем Коломойським компаній, що мали активи в Криму, про визнання і виконання рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі щодо стягнення з РФ компенсації за нерухоме майно.

Російський ЗЕБ володіє 99,7726% акцій Промінвестбанку.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів (47,198 млрд грн) Промінвестбанк посідав 10-те місце серед 77 банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА