18:51 07.08.2019

Frontera оскаржує в суді рішення УРП-комісії щодо "Дельфіна"

2 хв читати

Компанія Frontera Resources Ukraine LLC 7 серпня звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з позовом до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, а також до міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угоди про розподіл продукції (УРП), у якому вимагає скасувати результати конкурсу на розробку вуглеводневої ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря.

Згідно з повідомленням прес-служби компанії, Frontera вважає дії та рішення комісії, в результаті яких переможцем конкурсу було визначено американську Trident Black Sea Inc, протиправними. Зокрема, там заявили, що комісія перевищила свої повноваження, визначені законодавством України, затвердила рішення, які суперечать урядовим актам і порушують процедуру проведення конкурсу в частині термінів визначення переможців.

Раніше компанія повідомила, що має намір оскаржити в суді результати УРП-конкурсу на розробку вуглеводневої ділянки, зазначивши, що комісія мала направити Кабміну висновки про визначення переможця конкурсу не пізніше ніж 13 липня 2019 року, але порушила ці терміни.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 12 квітня 2019 року оголосив конкурс на розробку вуглеводнів у межах ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря на умовах УРП. Термін дії угоди - 50 років.

Згідно з умовами конкурсу, термін подання заявок на участь у ньому становив 60 днів, що на 30 днів менше терміну, відведеного для подання заявок на конкурс із дев'яти ділянок на суші. Заявки на участь подали чотири компанії: американська Trident Acquisitions Corp,. американська Frontera Resources Corporation, якій належить ініціатива про розробку ділянки "Дельфін" за УРП, підконтрольне Державній нафтовій компанії Азербайджанської Республіки (SOCAR) Caspian Drilling International Ltd і одна з найбільших приватних газодобувних компаній в Україні "Укрнафтобуріння".

CEO і один з акціонерів американської Trident Acquisitions Corp. Ілля Пономарьов 26 липня повідомив, що міжвідомча комісія при Міненерговугілля визнала очолювану ним компанію переможцем конкурсу, нагадавши, що це рішення має затвердити Кабінет міністрів.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 27 липня повідомив про намір запропонувати КМУ розглянути можливість оголошення нового конкурсу на розробку вуглеводневої ділянки на шельфі Чорного моря. Його ініціативу підтримав секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олександр Данилюк.

Frontera Resources Corporation, заснована в 1996 році, здійснює розвідку та видобуток газу й нафти. Стратегія компанії полягає в пошуку перспектив із видобутку вуглеводнів на ринках країн Східної Європи, які належать до Чорноморського басейну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА