19:03 07.08.2019

НБУ скасував обмеження купівлі валюти за кредитні кошти

1 хв читати
НБУ скасував обмеження купівлі валюти за кредитні кошти

Національний банк України (НБУ) в рамках валютної лібералізації дозволив бізнесу купувати іноземну валюту за рахунок кредитних коштів у гривні без обмежень за сумою.

Чергові валютні послаблення затверджено постановою правління НБУ №104 від 6 серпня 2019 року "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", яку оприлюднено на сайті регулятора, вона набуває чинності з 8 серпня 2019 року.

Як зазначає НБУ, таке рішення дасть змогу підприємствам ефективніше управляти ліквідністю і купувати необхідні обсяги валюти для виконання власних зобов'язань у зручний для себе час.

У цьому документі також удосконалено валютний нагляд за дотриманням бізнесом граничних термінів розрахунків за зовнішньоекономічними операціями. Банки зобов'язані завершувати нагляд за експортними операціями протягом п'яти робочих днів від моменту отримання від Нацбанку інформації про зміну обслуговуючого банку в митній декларації клієнта. Це дасть можливість уникнути подвійного контролю клієнтської операції.

Крім цього, уточнено порядок здійснення нагляду за імпортними операціями в разі зміни обслуговуючого банку в митній декларації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА