11:16 08.08.2019

"ArcelorMittal Кривий Ріг" налагоджує відносини з президентською командою, домовившись про продовження модернізації підприємства

3 хв читати
"ArcelorMittal Кривий Ріг" налагоджує відносини з президентською командою, домовившись про продовження модернізації підприємства

 Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" підтримав ініціативи Офісу президента України, домовившись про продовження модернізації підприємства та зниження впливу на довкілля, а також щодо реалізації соціальних проектів.

Як повідомляється в прес-релізі меткомбінату в четвер, топ-менеджери "ArcelorMittal Кривий Ріг" наприкінці липня зустрілися з главою держави Володимиром Зеленським, а днями провели переговори з представниками його офісу. Сторони обговорили можливості поліпшення екологічної ситуації та впровадження соціальних проектів у Кривому Розі, в результаті досягнувши домовленості про реалізацію п'яти кроків.

По-перше, "ArcelorMittal Кривий Ріг" продовжує глобальну модернізацію підприємства – у найближчі п'ять років інвестиції становитимуть понад $1,8 млрд, що дасть можливість скоротити викиди в атмосферу на 50–55%. Зокрема, буде реалізовано масштабні інвестиційні проекти в агломераційному виробництві, на частку якого припадає близько 2/3 усіх викидів меткомбінату. Реконструкція аглоцеху №2 і будівництво фабрики грудкування дадуть можливість закрити застарілі аглофабрики.

Крім цього, підготовлено план короткострокових ініціатив із зниження навантаження на навколишнє середовище за підсумками візиту глави держави до Кривого Рогу 12 липня. План, переданий особисто президентові, передбачає зменшення викидів в атмосферу на 10–15% у найближчі кілька місяців (детальніше про нього компанія поінформує пізніше).

По-друге, компанія отримала можливість продовжити реалізацію інвестиційного проекту з будівництва комплексу відділення безперервної розливки сталі (МБЛЗ-2,3). Зокрема, відновлено пусконалагоджувальні роботи, зупинені після проведення працівниками СБУ обшуку 20 липня в рамках розслідування кримінальної справи за статтею 441 КК (екоцид).

По-третє, в планах - активна робота з урядом України за програмами корпоративної соціальної відповідальності (КСВ). Одним з основних напрямів стане охорона здоров'я, а саме покращення умов із профілактики та лікування містян, зокрема розвиток сфери медичних послуг у Кривому Розі. Меткомбінат підтримав ініціативу Офісу президента України щодо створення у Кривому Розі Фонду здоров'я, який буде сформовано за участю різних підприємств регіону. Кошти фонду планується інвестувати в розвиток медичної бази міста. "ArcelorMittal Кривий Ріг" готовий стати одним з учасників цього пулу підприємств і вносити по 100 млн грн на рік.

По-четверте, в рамках КСВ і розвитку спорту в місті "ArcelorMittal Кривий Ріг" візьме участь у капітальному відновленні (ремонті) стадіону "Металург" у Кривому Розі й інвестує на ці цілі 50 млн грн: по 25 млн грн у 2019-му і 2020 році.

По-п'яте, Офіс президента також висловив зацікавленість у будівництві нових бетонних доріг у країні з використанням шлаків металургійного виробництва. Це дасть можливість створити якісну інфраструктуру в регіонах і розвантажити шлакові відвали на металургійних підприємствах. Стратегічним партнером держави у цьому напрямі готовий стати "ArcelorMittal Кривий Ріг".

У прес-релізі наголошується, що компанія ArcelorMittal є одним із найбільших іноземних інвесторів в Україні й відкрита до співпраці бізнесу та всіх зацікавлених сторін. Її інвестиції в Україну в 2005-2018 рр. з урахуванням купівлі підприємства становили $9,2 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА