12:41 09.08.2019

R&I підвищило суверенний кредитний рейтинг України до рівня "B"

1 хв читати
R&I підвищило суверенний кредитний рейтинг України до рівня "B"

Японське рейтингове агентство Rating and Investment Information (R&I) підвищило суверенний кредитний рейтинг України на дві позиції - із "CCC+" до "B", йдеться в прес-релізі рейтингового агентства, оприлюдненому в п'ятницю.

Прогноз за рейтингом - стабільний.

"Попри наявність складних завдань, як-от врегулювання конфліктів на сході країни і сприяння в проведенні структурних реформ, наявність політичної стабільності за результатами виборів дасть змогу уряду зосередитися на своїх політичних програмах, які можуть бути високо оцінені. Виходячи з цього, R&I підвищило рейтинг емітента в іноземній валюті до рівня "B", - йдеться в повідомленні.

Аналітики агентства R&I зазначили, що ВВП України зростає, інфляція уповільнюється, а тимчасове збільшення дефіциту платіжного балансу до 3-4% не вплине на кредитоспроможність України. З огляду на потреби в рефінансуванні боргу та для підтримання здорового фінансового середовища фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду є важливою для України.

Аналітики агентства також зазначили, що показник державного боргу до ВВП зменшився з 69,2% на кінець 2016 року до 52,3% на кінець 2018 року. Приєднання до мережі Clearstream дало змогу Україні збільшити ліквідність на внутрішньому ринку капіталу і розширити базу інвесторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА