11:32 12.08.2019

Співробітники "ДТЕК" перервуть відпустки для участі в слідчих діях НАБУ у справі "Роттердам +"

2 хв читати
Співробітники "ДТЕК" перервуть відпустки для участі в слідчих діях НАБУ у справі "Роттердам +"

Співробітники "ДТЕК", яким було адресовано повідомлення Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), перервуть відпустку й візьмуть участь у запланованих на 14 серпня слідчих діях у справі "Роттердам +".

"Компанія повністю виключає будь-які незаконні дії своїх співробітників та повідомляє про намір співробітників "ДТЕК" відповісти на всі запитання слідства та суду. Співробітники перервуть відпустку та для встановлення істини повернуться до Києва. Вони чітко виконуватимуть свої процесуальні обов'язки відповідно до встановлених юридичних процедур", - ідеться в повідомленні "ДТЕК" у Facebook.

"Компанія готова всебічно сприяти встановленню істини, надати результати експертиз та висновків міжнародних аудиторських компаній. Ці документи доводять безпідставність висунутих проти її співробітників підозр", - додали в "ДТЕК".

Як повідомлялося, наприкінці квітня 2016 року НКРЕКП розпочала застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, яка впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів (постанова №289 від 3 березня 2016 року). Порядок, зокрема, визначає ціну вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і НАБУ 8 серпня повідомили про підозру шістьом особам, зокрема екс-голові НКРЕКП Дмитру Вовку й екс-члену комісії Володимиру Євдокимову. Підозрюваним інкримінується зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб з метою одержання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб усупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Також про підозру повідомлено співробітникам компанії "ДТЕК".

Директор НАБУ Артем Ситник 9 серпня закликав до співпраці підозрюваних у справі "Роттердам +". Він нагадав, що більшість із них не в Україні.

Керівник САП Назар Холодницький зазначив, що слідство очікує позиції сторони захисту щодо справи "Роттердам +".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА