16:26 12.08.2019

Трубаров наполягає на зміні керівництва ОПЗ як необхідній умові подальшої роботи підприємства

2 хв читати
Трубаров наполягає на зміні керівництва ОПЗ як необхідній умові подальшої роботи підприємства

 Виконувач обов'язки Фонду державного майна (ФДМ) України Віталій Трубаров наполягає на зміні керівництва Одеського припортового заводу (ОПЗ), вважаючи це необхідною умовою для продовження роботи підприємства.

"Одеський припортовий завод є флагманом хімічної промисловості. Правильніше - був флагманом, поки його не загнали в мільярдні борги перед Фірташем і не довели до зупинення, а зробити це без допомоги менеджменту - неможливо. Однак, окрім боргу, надважливим є питання функціонування заводу і випуску продукції, з чим нинішнє правління заводу справитися не може", - написав Трубаров у соцмережі Facebook у понеділок.

"Тому нормальна практика, коли держава посилює свій вплив на підпорядковані їй підприємствах, зокрема і зміною керівництва, якщо воно не справляється з покладеними обов'язками", - зазначив в. о. голови ФДМ.

На думку Трубарова, менеджмент ОПЗ "скористався недосконалістю процедур корпоративного управління" й не повідомив фонду як органу управління про проведення конкурсу з відбору давальця, пропозиції учасників і його результати.

"Те, що ОПЗ запустився, це позитив, але те, як керівництво провело конкурс із відбору давальця, викликає багато запитань не лише у Фонду державного майна як органу управління, а й у правоохоронців", - додав він.

Як повідомлялося, ОПЗ розцінює наміри ФДМ спільно з Кабінетом Міністрів призначити нового керівника підприємства як рейдерство і закликав президента України відреагувати на це, про що написав перший заступник директора ОПЗ Микола Щурик у Facebook 11 серпня: "Як нам стало відомо, в.о. (голови) ФДМУ (Віталій) Трубаров, всупереч закону і здоровому глузду, спочатку намагався зупинити виробництво, а тепер організував фінальну "гастроль" і послав документи в КМУ (Кабінет міністрів України - ІФ) на зміну керівника ОПЗ. Зазначаємо, що всі ці дії є незаконними і підлягають оцінці та відповідному реагуванню правоохоронних органів, і можуть призвести до руйнування заводу".

Наприкінці липня поточного року ОПЗ розпочав передпускові роботи, а з початку серпня почав випуск аміаку і карбаміду. Завод розпочав роботу за договором переробки давальницької сировини від компанії "Агро Газ Трейдинг".

ОПЗ простоював із кінця квітня 2018 року. Його робота зупинилася через порушення постачальником ТОВ "Всеукраїнська Енергокомпанія" договору з "Укртрансгазом".

ОПЗ називав роботу на давальницьких умовах єдиним можливим варіантом відновлення роботи в умовах провалу спроб приватизації та накопиченої заборгованості за газ перед НАК "Нафтогаз України", яка перевищує 1,5 млрд грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА