16:29 12.08.2019

Касація прийняла до розгляду скаргу Кабміну на припинення його права на призначення і звільнення голови та членів правління "Нафтогазу"

2 хв читати
Касація прийняла до розгляду скаргу Кабміну на припинення його права на призначення і звільнення голови та членів правління "Нафтогазу"

 Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду прийняв до розгляду скаргу Кабінету Міністрів на рішення судів попередніх інстанцій про забезпечувальні заходи у вигляді призупинення частини норм урядової постанови (№226 від 6 березня 2019 року), згідно з якою повноваження з обрання, звільнення, відсторонення і тимчасового призначення членів і голови правління НАК "Нафтогаз України" віднесено до компетенції зборів акціонерів компанії.

Відповідне рішення від 29 липня 2019 року оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою Кабінету Міністрів України на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 14 травня 2019 року та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду Києва від 3 липня 2019 року про забезпечення позову у справі №640/7955/19", - зазначено в тексті рішення суду.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва 14 травня на забезпечення позову Федерації роботодавців нафтогазової галузі призупинив дію частини постанови №226 про виключну компетенцію зборів акціонерів "Нафтогазу" в частині призначення/тимчасового призначення, звільнення та відсторонення членів і голови правління компанії. На початку липня Шостий апеляційний суд залишив без змін рішення суду попередньої інстанції в частині забезпечувальних заходів.

Уряд 6 березня вніс зміни до статуту НАК, наділивши збори акціонерів винятковими повноваженнями на обрання та звільнення голови компанії, а також членів її правління без подання наглядової ради. Також уряд окремо прописав, що день завершення терміну дії контрактів із членами та головою правління є днем їх звільнення.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом із транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА