11:29 16.08.2019

У Міноборони відкинули звинувачення у блокуванні закупівлі БТРів і доведенні КБ ім.Морозова до банкрутства

2 хв читати
У Міноборони відкинули звинувачення у блокуванні закупівлі БТРів і доведенні КБ ім.Морозова до банкрутства

 У Міністерстві оборони України заявляють про безпідставність звинувачень на адресу відомства в нібито намірах блокування закупівлі бронетранспортерів БТР-4Е і доведенні державного підприємства "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім.Морозова" (ХКБМ) до банкрутства.

"Міністерство оборони України наголошує, що звинувачення є абсолютно безпідставними, а факти, поширені низкою інформаційних агенцій та інтернет-видань, не мають достовірного підтвердження", - йдеться в заяві відомства, оприлюдненій на його офіційному сайті.

У Міноборони зазначають, що щорічно з 2014 року планували кошти в державному оборонному замовленні на закупівлю бронетехніки виробництва ХКБМ і здійснюють закупівлю бронетранспортерів БТР-4Е і машин на їхній базі, проте підприємство зривало терміни постачання продукції, що призводило до сплати штрафних санкцій.

"Останній такий контракт, укладений у 2017 році на постачання бронетранспортерів БТР-4Е, взагалі було розірвано з метою недопущення банкрутства підприємства з причини неспроможності ДП "ХКБМ" виготовити техніку в повному обсязі (продукція була поставлена частково, що призвело до невиконання планів в забезпеченні підрозділів Збройних сил України необхідними сучасними зразками бронетехніки)", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що держконцерн "Укроборонпром" і ДП "ХКБМ" вимагають від Міноборони відмовитися від стягнення з ХКБМ штрафних санкцій за невиконання умов контракту всупереч умовам контракту і законодавству, а також перенесення термінів постачання бронетранспортерів майже на рік.

Щодо звинувачень у блокуванні розробки з модернізації танка Т-64, в Міноборони зазначають, що рішення про відкриття відповідної дослідно-конструкторської роботи було підписано ще в 2016 році, але ХКБМ майже три роки створювало кооперації підприємств, які також входять до складу "Укроборонпрому" й узгоджували з ними роботу. "Контракт на виконання роботи Міноборони з ДП "ХКБМ" укладено у 2019 році, але до цього часу підприємством не укладені відповідні договори зі співвиконавцями робіт, що не дозволяє розпочати авансування контракту, кошти на який лежать на рахунках Міноборони", - йдеться в повідомленні.

З огляду на ситуацію, що склалася, Міністерство оборони 15 серпня направило відповідні звернення до вищого керівництва держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" застосовуватиме графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА