14:08 16.08.2019

НБУ занепокоєний продовженням контракту з головою правління Ощадбанку без конкурсу

1 хв читати
НБУ занепокоєний продовженням контракту з головою правління Ощадбанку без конкурсу

Національний банк України (НБУ) занепокоєний процедурою, за якою новообрана наглядова рада Ощадбанку продовжила контракт із головою правління Андрієм Пишним без проведення конкурсу, повідомила прес-служба Нацбанку.

Згідно з повідомленням регулятора, статтею 7 закону "Про банки і банківську діяльність", передбачено конкурсний порядок призначення голови правління.

"Ухвалений Верховною Радою у 2018 році закон щодо підвищення рівня корпоративного управління у державних банках мав на меті привести принципи та механізми їх управління у відповідність до найкращих міжнародних стандартів і в результаті підвищити конкурентоспроможність та ефективність самих банків… Регулятор вважає, що незалежно від того, хто обійматиме посаду голови правління, що безсумнівно є прерогативою наглядової ради, всі процедури, передбачені законом, мають бути дотримані", - наводить прес-служба слова першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової.

Як наголошується в повідомленні, свою позицію щодо процедури призначення голови правління Ощадбанку регулятор доведе до Кабінету Міністрів України в установленому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА