15:48 21.08.2019

Мінінфраструктури підтримує впровадження чергової відстрочки з розмитнення "євроблях"

2 хв читати
Мінінфраструктури підтримує впровадження чергової відстрочки з розмитнення "євроблях"

Міністерство інфраструктури України підтримує ініціативу президента Володимира Зеленського щодо відстрочення застосування штрафних санкцій для водіїв авто на єврономерах (т.зв. євроблях) і увійде до робочої групи зі створення законопроекту, покликаного врегулювати порядок розмитнення автомобілів.

Як повідомляється на сайті міністерства, в середу в Києві під головуванням заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка відбулася нарада щодо вирішення питань розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

У міністерстві зазначили, що з 22 серпня 2019 року настає адміністративна відповідальність водіїв і власників автомобілів іноземної реєстрації за їх використання з порушенням митного режиму, однак раніше президент України ініціював відстрочку впровадження штрафних санкцій.

"За результатами наради прийнято рішення створити робочу групу, яка за час відтермінування санкцій має розробити новий законопроект, що врегулює порядок розмитнення автомобілів. Робочу групу очолюватиме Владислав Криклій (начальник Головного сервісного центру МВС України - ІФ)", - наголошується в повідомленні.

Лавренюк також зазначив, що Мінінфраструктури підтримує зазначені ініціативи та сприятиме їх реалізації.

У заході, крім Лавренюка і Криклія, також узяли участь заступник керівника Офісу президента України Руслан Рябошапка, глава Державної митної служби Максим Нефьодов, а також представники Національної поліції, Державної фіскальної служби та громадськості.

Як повідомлялося, раніше президент України Володимир Зеленський звернувся до Верховної Ради з проханням укотре на 90 днів відстрочити застосування штрафних санкцій до тих, хто не встигне у встановлений термін розмитнити автомобілі на європейських номерах.

Жорсткі штрафні санкції для власників "євроблях" мали набути чинності 22 травня і передбачали і штрафи, і можливість конфіскації автомобіля. Власники "євроблях" протягом двох днів мітингували під Верховною Радою з вимогою продовжити період "легалізації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА