09:47 23.08.2019

НКЦПФР розпочала діалог з профучасниками із залученням членів команди Зеленського

2 хв читати
НКЦПФР розпочала діалог з профучасниками із залученням членів команди Зеленського

Керівники Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР) і саморегульованих організацій (СРО) професійних учасників у четвер почали дискусії про майбутнє фондового і товарного ринку в країні із залученням членів команди президента Володимира Зеленського: заступника голови офісу глави держави Олексія Гончарука та члена наглядової ради Укрексімбанку за квотою президента Вікторії Страхової.

"На дворі ніч. Чотири години тривають жорсткі розмови про майбутнє фондового і товарних ринків. Гравці з цих ринків, лідери СРО, керівники регулятора і представники нової влади шукають (і, в основному, знаходять!) консенсусні рішення", - написав із зустрічі засновник і партнер інвестгрупи "Універ" Тарас Козак на своїй сторінці в Facebook.

Згідно розміщеної ним фотографії, в дискусії беруть участь глава НКЦПФР Тимур Хромаєв і члени Комісії Дмитро Тарабакін і Максим Лібанов, керівники Професійної асоціації учасників ринку капіталу і деривативів (ПАРД) Олексій Кий, Української асоціації інвестбізнесу (УАІБ) Андрій Рибальченко, "Українські фондові торговці" ( АУФТ) Єлизавета Ревіло.

У зустрічі також беруть участь глава біржового комітету Української енергетичної біржі Олексій Дубовський, президент КУА "Кінто" Сергій Оксанич, керуючий директор "Драгон Капітал" Денис Мацуєв.

"Все буде добре!", - підсумував свій пост Козак.

Як повідомлялося, об'єднання учасників фондового ринку на початку тижня звернулися до Зеленського з проханням звернути увагу на стрімке погіршення стану фондового ринку України, викликаного неякісним рівнем регулювання ринку керівництвом регулятора -НКЦПФР.

"Об'єднання учасників фондового і товарного ринків констатують, що за чотири роки керівництво НКЦПФР остаточно втратило довіру учасників фондового ринку та інвесторів до дій регулятора та віру в реформування ринку", - йшлося в листі асоціацій.

На думку профучасників, НКЦПФР ігнорує інтереси національних емітентів і інвесторів, неякісно впроваджує європейські правові принципи, демонструє виключно каральний характер регулювання і повну відсутність діалогу з учасниками ринку разом з їх публічною дискредитацією, а також має конфлікт інтересів у діяльності.

СРО просять Зеленського своїм дорученням направити дії регулятора на стимулювання та підтримку розвитку фондового ринку, впровадження нових інструментів, спрощення процедур створення бізнесу, а також обов'язкове залучення експертів і представників ринку до розробки Стратегії розвитку фінансового сектора України до 2025 року і інших програмних документів. На думку авторів листа, у разі невиконання такого доручення глави держави мова має йти про зміну керівників НКЦПФР і формування оновленого складу регулятора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА