19:31 23.08.2019

Трамп пообіцяв відповісти на введення Китаєм мит для американських товарів

2 хв читати
Трамп пообіцяв відповісти на введення Китаєм мит для американських товарів

Президент США Дональд Трамп пообіцяв у п'ятницю вдень оголосити про заходи у відповідь на дії Китаю, який оголосив раніше про намір ввести додаткові мита на американські товари, що поставляються в КНР, загальною вартістю $ 75 млрд на рік.

"Наша країна нерозумно втрачала трильйони доларів через Китай багато років. Вони крали нашу інтелектуальну власність на мільярди доларів щороку, і вони хочуть продовжувати робити це. Я не дозволю цьому статися", - написав Трамп у Твіттері.

"Нам не потрібен Китай. Відверто кажучи, нам було б набагато краще без них. Китай заробляв на Штатах і крав у нас рік за роком, і цьому треба покласти край", - заявив Трамп.

Він зазначив, що американським компаніям наказано негайно почати шукати альтернативи Китаю, зокрема, повертати бізнес і виробництво в США.

"Я оголошу про заходи у відповідь сьогодні вдень", - написав Трамп.

Як повідомлялося, Китай має намір ввести нові мита в два етапи, з 1 вересня і з 15 грудня 2019 року.

Крім того, влада КНР введе 5% мито на поставки соя-бобів і нафти зі Сполучених Штатів з наступного місяця і поверне 25% мито на американські автомобілі з 15 грудня.

Раніше президент США Дональд Трамп пообіцяв ввести 10% мита на товари китайського імпорту вартістю $ 300 млрд на рік з 1 вересня. Після цього міністерство торгівлі внесло корективи і оголосило, що введення мита на низку товарів буде відкладено до 15 грудня. Відповідно, китайські дії є дзеркальною відповіддю на заходи Вашингтона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА