13:51 27.08.2019

"Укравтодор" планує запровадити для великовагового транспорту збір за проїзд дорогами України

2 хв читати
"Укравтодор" планує запровадити для великовагового транспорту збір за проїзд дорогами України

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") планує запровадити систему збору оплат від великовагового транспорту за проїзд дорогами України.

"Це була моя ініціатива - імплементувати в Україні інтелектуальні транспортні системи. Окрім Weight-in-Motion (WiM, системи автоматичного зважування в русі - ІФ), це також фотофіксація перевищення швидкості та системи аналізу трафіку за допомогою камер. Четверта частина глобальної інтелектуальної транспортної системи України - це tolling, тобто збір оплат із великовагового транспорту за проїзд дорогами України", - повідомив виконувач обов'язків голови "Укравтодору" Славомір Новак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він вважає, що введення збору буде серйозною законодавчою зміною для України, яка суттєво поліпшить стан доріг у країні.

"Треба ухвалити закон, який врегулює питання цього збору. Нам украй необхідно ввести додаткове джерело Дорожнього фонду. Є європейський принцип: фури, особливо ті, які заробляють на перевезеннях, мають більше платити за проїзд дорогами", - сказав в. о. голови відомства.

За словами Новака, обсяги руйнування автодоріг внаслідок перевантаженого транспорту величезні.

"Проблема з перевантаженими фурами в Україні дуже, дуже велика", - вважає він.

Як повідомлялося, "Укравтодор" очікує ухвалення ВР нового закону про автоматичний вагогабаритний контроль на дорогах до кінця 2019 року.

Автоматичні комплекси вагового контролю Weight-in-Motion (WiM) здійснюватимуть преселекторну роботу для інспекторів "Укртрансбезпеки" до ухвалення закону, що дозволяє автоматичний вагогабаритний контроль на дорогах.

"Укравтодор" у жовтні запустить перші шість пунктів WiM на під'їздах до Києва, загалом у планах встановити до 100 таких пунктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА