19:11 28.08.2019

ІСД ще не визначився з покупцем Huta Czestochowa, переговори тривають

2 хв читати
ІСД ще не визначився з покупцем Huta Czestochowa, переговори тривають

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) наразі ще не визначилася з покупцем металургійного комбінату Huta Stali Czestochowa (Польща), що належить їй, переговори тривають.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова правління ISD Polska Костянтин Литвинов у телефонній розмові з Польщі в середу, пропозиції потенційних покупців розглядаються.

"Меткомбінат Huta Czestochowa не продано. Це неправильна інформація, пов'язана з неточним перекладом з польського видання, якому я пояснював ситуацію. Процес не завершено, він триває - остаточного вибору ще немає", - пояснив співрозмовник агентства.

За його словами, одним із потенційних покупців Huta Częstochowa є китайська компанія Sunningwell International Polska, яка запропонувала за підприємство 240 млн злотих (близько $60 млн).

"Водночас є ще кілька компаній, які також цікавляться меткомбінатом. До того ж, це не чистий продаж, а продаж із банкрутством, тому потрібні додаткові домовленості й формальності щодо низки супутніх моментів", - зазначив Литвинов.

Співрозмовник агентства припустив, що наступного тижня питання про остаточний вибір інвестора буде вирішено.

Як повідомлялося, ІСД підписала договір купівлі-продажу меткомбінату Huta Czestochowa на початку липня 2005 року.

Корпорацію "ІСД" засновано в 1995 році. Вона інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат на НКТ, над яким втрачено контроль з кінця 2017 року, а також ДМК, меткомбінат ISD-Dunaferr (Угорщина) і ISD-Huta Czestochowa (Польща).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА