08:20 29.08.2019

"Укрметалургпром" просить Зеленського на зустрічі з Трампом підняти питання скасування 25% мита на поставки металопродукції в США в обмін на квоти

2 хв читати
"Укрметалургпром" просить Зеленського на зустрічі з Трампом підняти питання скасування 25% мита на поставки металопродукції в США в обмін на квоти

Об'єднання підприємств "Укрметалургпром" звернулося з листом до президента України Володимира Зеленського під час зустрічі з главою Білого дому Дональдом Трампом підняти питання про скасування 25% -го мита на поставки української металопродукції в США в обмін на введення квот.

Відповідне прохання міститься в листі на ім'я президента України, оприлюдненому на сайті об'єднання "Укрметалургпром" у середу.

При цьому нагадується, що 23 березня 2018 року США ввели 25% мито на імпорт всіх видів сталевої продукції, зокрема, походженням з України. Згодом шість країн - Австралія, Аргентина, Бразилія, Південна Корея, Канада і Мексика - домоглися їх виключення з-під дії 25% -го мита. Україна також вела відповідні переговори з Білим Домом, проте з низки причин переговорний процес був відкладений.

Разом з тим, "Укрметалургпром" зазначає, що для України скасування цього мита дуже важливе, так як випуск металопродукції і її поставки в США забезпечують робочі місця українцям. Зокрема, металургійна і гірничорудна промисловості дають можливість працювати 250 тис. особам, а разом з членами їх сімей це складає близько 1 млн громадян, які залежать від цих галузей.

Крім того, національний гірничо-металургійний комплекс генерує понад 35 млрд грн. податків, а експорт металопродукції забезпечує валютні надходження в Україну. При цьому частка металургії в загальному експорті України в США становить 61%. Водночас, скасування мита може створити передумови для перегляду соціальних стандартів для працівників українського ГМК.

"Єдиним виходом із ситуації бачиться виведення української металопродукції з-під дії 25% -го мита з одночасним отриманням безмитних квот на її поставки на ринок США. Такий крок в жодному разі не буде загрожувати національній безпеці США, оскільки частка України в структурі сталевого імпорту в США становить менше 1%, а торгове сальдо між Україною і Сполученими Штатами є позитивним для американської сторони і перевищує $ 1 млрд", - констатується в листі "Укрметалургпрому".

Тому з метою забезпечення подальшого розвитку провідної національної галузі та економічного зростання України в цілому, вітчизняні металурги розраховують на підтримку президента Зеленського і звертаються до нього з проханням під час зустрічі з президентом США порушити питання про зацікавленість України отримати квоту на безмитні поставки металовиробів у США і посприяти досягненню принципової згоди американської сторони на відповідні переговори, а також доручити Кабінету Міністрів України та Міністерству економічного розвитку і торгівлі України відновити переговорний процес з офісом торгового представника США, резюмується в листі об'єднання.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА