11:50 02.09.2019

Міненерго працює над проблемою запасів вугілля на складах ГК ТЕС, а також вибором моделі анбандлінгу "Нафтогазу"

2 хв читати
Міненерго працює над проблемою запасів вугілля на складах ГК ТЕС, а також вибором моделі анбандлінгу "Нафтогазу"

Міністерство енергетики та захисту довкілля в короткостроковій перспективі вважає першочерговим завданням вирішення проблеми із запасами вугілля на складах генерувальних компаній ТЕС (ГК ТЕС), а також вибір моделі анбадлінгу НАК "Нафтогаз України", повідомив глава відомства Олексій Оржель.

"Перший пріоритет - вугілля на складах, а також баланс електроенергії, з урахуванням ситуації на Хмельницькій АЕС, де перший енергоблок не ввійшов в операційну діяльність (його пуск після планового ремонту перенесено на три місяці через виявлену несправність - ІФ). Відповідно необхідно перерахувати баланс, а якщо ми перерахуємо баланс, то це будуть інші обсяги постачання вугілля", - сказав він під час брифінгу в Києві в понеділок, наголосивши, зокрема, на важливості логістичного аспекту забезпечення ГК ТЕС вугіллям.

Коментуючи питання щодо процесу відділення газотранспортної системи (ГТС) від "Нафтогазу", міністр зазначив, що нині триває активна робота щодо вибору моделі анбандлінгу.

"Іншим пріоритетним моментом для нас є "Нафтогаз" - його анбандлінг та підписання договору на транзит газу. Ми вже тісно співпрацюємо з "Магістральними газопроводами України", "Нафтогазом". Більше того - саме цими днями ми опрацьовуємо питання того, яка модель є кращою, ми навіть про це говорили з нашими американськими партнерами. Ми оберемо найкращу модель. Нам максимально швидко необхідно отримати сертифікацію. Необхідно виходити на переговори з російською стороною в повній бойовій готовності", - зазначив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА