13:42 03.09.2019

"Укрзалізниця" попросить АМКУ перевірити наявність змови постачальників на торгах із закупівлі вагонів

1 хв читати

АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) звернеться до Антимонопольного комітету України (АМКУ) з проханням перевірити двох постачальників на торгах із закупівлі вагонів на предмет наявності змови, повідомив голова УЗ Євген Кравцов.

"Два учасники ставлять космічну ціну на вагон - у районі $1 млн... Не дуже якісний (вагон - ІФ), занадто дорогий. А в тебе немає вибору, бо учасників у тендері два, рухомий склад хочеш оновити, але розумієш, що щось тут не так. Є промовисте визначення для таких ситуацій - картельна змова", - написав він на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Кравцов зазначив, що цінові пропозиції постачальників відрізняються на десятитисячні частки відсотка, а ціну ніхто не перебиває. При цьому тендер оголошено в 1,5 млрд грн.

"Документація обох "конкурентів" дуже схожа, а головне - схоже бажання заробити на "Укрзалізниці", - додав голова компанії.

Згідно з повідомленням у системі держзакупівель ProZorro, учасниками тендера на закупівлю вагонів є ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (ціна - 588,911 млн грн) і ТОВ "Харківський вагонобудівний завод" (ціна - 588,916 млн грн).

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" в 2019 році планує придбати 20 пасажирських вагонів: 10, як передбачає фінплан компанії, і ще 10 - після його коригування Кабінетом Міністрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА