21:38 03.09.2019

АМКУ оштрафував на 66,5 млн грн учасників тендера на закупівлю самоскидів для ОГХК

3 хв читати
АМКУ оштрафував на 66,5 млн грн учасників тендера на закупівлю самоскидів для ОГХК

Антимонопольний комітет України (АМКУ) визнав компанію ТОВ "ЮРОМАШ" і ТОВ "ГОЛЕКС" винними в змові на торгах із закупівлі самоскидів для Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.), що входить в ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), наклавши на них сумарно штраф розміром 66,5 млн грн.

Як повідомив глава АМКУ Юрій Терентьєв на своїй сторінці в Facebook у вівторок, на ТОВ з іноземними інвестиціями "ЮРОМАШ" накладено штраф розміром 62 млн грн, на ТОВ "ГОЛЕКС" - 4,5 млн грн.

"3 вересня 2019 року компанії "ЮРОМАШ" і "ГОЛЕКС" визнані винними в порушенні законодавства про захист економічної конкуренції, а саме в змові на торгах із закупівлі шарнірно-зчленованих самоскидів вантажопідйомністю 55 тон. Замовник - ВГМК", - констатується в повідомленні Терентьєва.

За його словами, компанії вийшли на торги як конкуренти. Однак розслідування АМКУ встановило низку зв'язків між компаніями на момент проведення торгів, такі як постійні господарські відносини і фінансова допомога один одному, зв'язок компаній через посадових осіб, наявність у компаній спільних співробітників, одні і ті самі особи були уповноважені представляти обидві компанії, використання приміщень за однією адресою і тією ж поштовою адресою, використання загальної IP-адреси, синхронне створення і завантаження електронних файлів для участі в закупівлях.

"Спираючись на ці факти, Антимонопольний комітет України встановив порушення Закону України "Про захист економічної конкуренції" у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів", - констатується в інформації голови АМКУ.

Компанія з іноземними інвестиціями ТОВ з іноземними інвестиціями "ЮРОМАШ" (Київ) займається оптовою торгівлею машинами та устаткуванням для добувної промисловості та будівництва.

У власності фізособи Галини Покотилової знаходиться 100% -ва частка ТОВ. Статутний капітал - 20 млн 386,502 тис. грн.

ТОВ "Голекс" (Київ) займається, серед іншого, оптовою торгівлею машинами та устаткуванням для добувної промисловості та будівництва.

У власності фізособи-нерезидента Геворка Бабаяна (Німеччина, Бремен) знаходиться 95% -ва частка ТОВ, у фізособи Сергія Коляденка (Київ, Україна) - 5%. Статутний капітал - 1 тис. грн.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" почало фактичну діяльність з серпня 2014 року, коли уряд України прийняв рішення про передачу йому в управління майнових комплексів ВГМК і ІГЗК. 8 грудня 2016 року ДП було перетворено в ПАТ "ОГХК", 26 грудня 2018 року - з ПАТ в ПрАТ.

ОГХК реалізує продукцію більш ніж у 30 країн світу. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США і країни Африки. Статутний капітал ПрАТ "ОГХК" - 1,944 млрд грн.

Уряд в серпні 2016 року включив ОГХК до переліку компаній, що підлягають приватизації в 2017 році. Потім приватизацію компанії Фонд держмайна переніс на 2018 рік, однак приватизація не відбулася. Готувати ОГХК до приватизації буде "BDO корпоративні фінанси" в складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine і Asset Expertise.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА