Володимир-Волинська птахофабрика закликає приєднатися до петиції про заборону використання антибіотиків у сільському господарстві

ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" (Волинська обл.), що входить до групи компаній Openmind, закликає приєднатися до розміщеної на сайті президента України петиції про заборону і відмову від використання антибіотиків у сільському господарстві.
"Визнана у всьому світі проблема стійкості до антибіотиків перебуває у фокусі уваги ВООЗ і провідних держав. Досвід засвідчує можливість виробництва без використання антибіотиків. Воно не потребує суттєвих інвестицій, але потребує серйозних змін бізнес-процесів, стандартів, а також внутрішньої дисципліни компаній до заходів, які необхідно впроваджувати", - сказав CEO ГК Openmind Олексій Коваленко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".
Він акцентував увагу на тому, що відмова від використання антибіотиків у сільському господарстві, зокрема у виробництві курячого м'яса, неможлива без відповідної державної підтримки і змін до законодавства.
"Закликаємо всіх цю петицію підтримати, щоб вона набрала 25 тис. голосів і стала обов'язковою для розгляду", - підсумував він.
За словами Коваленка, в Україні ринок чистої від антибіотиків курятини оцінюється поки що лише у 2%.
ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" - українсько-голландське підприємство, входить до п'ятірки найбільших виробників курячого м'яса в Україні, займаючи близько 6% ринку. До інфраструктури птахофабрики входять 100 пташників, розташованих на 11 майданчиках із вирощування птиці, забійний цех і комбікормовий завод, а також землі для вирощування кормів. Підприємство має сертифікат ISO 2200:05 та реалізує принципи HACCP у виробництві сировини та готової продукції.
Наприкінці 2017 року птахофабрика випустила на український ринок унікальний продукт - куряче м'ясо без антибіотиків і стимуляторів росту під брендом "Епікур", а в 2019 році розпочала будівництво нового цеху переробки м'яса вартістю EUR38 млн.