16:36 05.09.2019

Україна отримала дозвіл Єврокомісії на експорт плодоовочевої продукції - Держпродспоживслужба

1 хв читати
Україна отримала дозвіл Єврокомісії на експорт плодоовочевої продукції - Держпродспоживслужба

Європейська Комісія (ЄК) включила Україну до списку країн, які можуть експортувати овочі та фрукти до Європейського Союзу.

Згідно з повідомленням на сайті Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) в четвер, відомство звернулося до Єврокомісії із запитом про визнання всієї території України вільною від карантинних організмів згідно з директивою Ради ЄС 2019/523, яка набула чинності 1 вересня 2019 року. Після розгляду звернення Держпродспоживслужби, ЄК включила Україну до переліку країн, яким дозволено експорт овочів і фруктів без додаткових нетарифних бар'єрів.

Як повідомлялося, в Українській плодоовочевій асоціації (УПОА) повідомили про факти відмов закуповувати деякі види плодоовочевої продукції з України з огляду на набуття чинності Директивою (ЄС) 2019/523.

Згідно з інформацією асоціації, цю директиву було прийнято 21 березня 2019 року. Вона передбачає посилення заходів захисту ЄС від шкідливих карантинних організмів і стосується постачання яблук, груш, томатів, баклажанів, перцю та інших видів продукції. У рамках директиви, з 1 вересня 2019 року, всі країни, що не входять до ЄС, зобов'язані офіційно оголосити про відсутність у них випадків виявлення певних карантинних організмів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА